İşte hakim ve savcılar için tukuklama kararının alındığı iller

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 hakim ve savcıdan 18'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2016 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte hakim ve savcılar için tukuklama kararının alındığı iller

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 20 hakim ve savcı, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yaklaşık 23 saat süren mahkemede şüphelilerden 18'i "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. 2 şüpheli ise mahkeme tarafından adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Şüpheliler adliyedeki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürülmek üzere araçlara konulurken, "Nasıl darbe yaptık", "Beni güzel çekin", "Çok mutluyuz", "Darbenin kime yapıldığını iyi yazın" ifadelerini kullandı. Bazıları ise "Ne çekiyorsunuz?" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) talimatı üzerine 20 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakimler M.D, A.Ö, M.T, M.S, E.S, Ö.P, H.T, A.Ş, S.Y, F.O, V.Ö. ile cumhuriyet savcıları İ.Ö, M.A, E.K, D.S, E.S, M.D.T, M.Y, S.D, H.K'yi gözaltına alınmıştı.


ORDU

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan 11 hakim ve savcıdan 10'u tutuklandı.

Gözaltına alınan 7 hakim ve 4 savcı, emniyetteki işlemlerinin ardından Ordu Adliyesine sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 11 hakim ve savcıdan 10'u tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların "silahlı FETÖ'ye üye olmak" suçlamasıyla tutuklandıkları öğrenildi.


TEKİRDAĞ

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla açığa alınan Çerkezköy Adliyesi'nde görevli Hakim Halil Ayaz ile Cumhuriyet Savcısı Evren Özmen ile Emre Ayvaz'ın çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtiraz üzerine gözaltına alınan Ayaz, Özmen ve Ayvaz, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Tutuklanan hakim ve savcılar, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan bir bölümü tutuklandı. Tutuklanan hakim ve savcılar, cezaevine gönderildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bazı derneklerde arama yapıldı

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 31 askerden, aralarında Konya Bölge Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun da bulunduğu 23 kişi ile iki ilçe emniyet müdürü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ın başlattığı soruşturma kapsamında, 16 Temmuz'da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Sakaoğlu ile 30 askerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 31 zanlıdan, aralarında Sakaoğlu ile bir yüzbaşının da bulunduğu 23 kişi tutuklandı, 8 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan askerler, "askeri kamuflajla" adliyenin nezarethanesine getirildi. Burada askerlere Jandarma Komutanlığından getirilen eşofmanlar giydirildi. Daha sonra askerler ceza infaz kurumu araçlarıyla Ankara'daki cezaevine gönderildi.

Askerlerin ifadelerinde "Bize verilen emirleri yerine getirdik. Her zaman dış göreve gittiğimiz gibi yine silahlarımızı alıp kışlamızdan çıktık. Bu darbe girişimiyle ilgili hiçbir bağımız yok" dedikleri öğrenildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demir ve Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 hakim ve savcıdan 7'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan hakim ve savcılardan 8'i, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü.

Cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alınan zanlılardan 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aksaray'da, darbe girişimin ardından 15 hakim ve savcı, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden biri, bir marketten alışveriş yaparken kameralarca kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıdan sonra İçmeler Mahallesi'nde ormanlık alanda askerlerin yakalanması için geniş çaplı arama çalışmaları sürüyor.

Marmaris ilçe merkezi ve diğer ilçelerde de genişletilen arama çalışmaları kapsamında bölgedeki bütün güvenlik kameralarının görüntüleri incelemeye alındı.

Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde bir marketler zincirinin güvenlik kamerasına yansıyan bir görüntüde aranan askerlerden olduğu belirtilen İsmail Yiğit'in, tatilci gibi davranarak üzerinde havlu ve şortla terlik ve bisküvi aldığı ve daha sonra marketten ayrıldığı görülüyor.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 27 hakim ve savcıdan 23'ü tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ silahlı terör örgütüne mensup oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 27 hakim ve savcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan zanlılardan 23'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce Konya Adliyesine sevk edilen 5 hakim ile Akşehir Adliyesine çıkarılan 2 hakim ve 2 savcı tutuklanmıştı.

Tutuklanan hakimler arasında Adana'da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gözaltına alınan sanıkları "yeterli delil" olmadığı gerekçesiyle serbest bırakan hakim Cebrail Cem Alıcı'nın da olduğu öğrenildi. Alıcı'nın örgütün yargı ayağında etkin rol oynadığı öne sürüldü.

Mersin'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 48 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmada, Mersin il merkezinde gözaltına alınan 30 hakim ile 10 savcının Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Toros Devlet Hastanesine getirildi. Bu sırada hastane çevresinde bulunan bazı vatandaşlar zanlılara yoğun tepki gösterirken, bazılarının da şüphelilerin bindiği araca tükürdükleri görüldü.

Gözaltındaki hakim ve savcıların yakınları da sağlık kontrolü esnasında hastane bahçesinde bekledi.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye götürüldü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 asker tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Üsteğmen Alpaslan Tuna ile binbaşı Cihanhan Efe, Adnan Ergün, Necip Nefesoğlu ve Hasan Ali Gider, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanma talebi ile 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 5 zanlı tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında İzmir'de adliyeye sevk edilen ve aralarında askeri hakimlerin de bulunduğu 23 şüpheli tutuklandı.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas ile Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazarslan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sayısı 38'e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında askeri hakimlerin de bulunduğu 23 şüpheli hakim karşısına çıktı.

Ege Ordusu Harekat Başkanı Kurmay Albay Oksal Çelik, askeri hakimler İhsan Hoş, Erol Körnes, Cüneyt Fıdır, Rıfat Aslan, Mesut Kayıntu, Mustafa Ulupınar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda yer aldığı iddia edilen Astsubay Selman Çankaya ile Albay Kemal Akın, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yarbay Kenan Boz, Binbaşı Savaş Kukul, Yüzbaşı Eser Bingül, Yüzbaşı Kadir Eren, Yüzbaşı Akın Beltek, Teğmen Rıdvan Mencur, Astsubay Taner Çakal, askerler Oğuz Sekmen, Mustafa Şahin, Astsubay Cihangir Özcan, Uzman Çavuşlar Erdem Çayır, Ekrem Tekin ve Enver Topal, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı.

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın da bulunduğu 6 albay, 4 yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, bir teğmen ve bir astsubayın bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

Böylelikle tutuklananların sayısı 38'e yükseldi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber