İşte devlet işte sağlık devrimi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşından itibaren yoksul ve sosyal güvencesi olmayan çocukların aralarında bulunduğu 20 milyon kişi ücretsiz tedavi olacak

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tasfiyesinin ardından görevine başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Ocak 2007'den itibaren sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak nüfusun profilini belirledi.

Buna göre, yoksul, sosyal güvencesi olmayan çocuklar ile vatansız ve yaşlılar gibi sayıları 20 milyona ulaşan çeşitli sosyal gruplar, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Bu kişilerin sosyal güvenlik primlerini bizzat devlet üstlenecek. Devlet SGK'ye yılda 2.5 milyar YTL civarında prim yatıracak. 30 gün GSS primi ödeyen herkes yurtdışında tedavi olabilme hakkına da kavuşuyor.

KİMLER FAYDALANACAK?

SGK'nın tespitlerine göre, Genel Sağlık Sigortası kapsamında her türlü sağlık hizmetlerinden yararlanmasına rağmen primleri devlet tarafından ödenerek sağlık hizmetlerinden yararlandırılacak kişiler ve sayıları şöyle:

Yeşil kartlılar (12 milyon 400 bin kişi), n65 yaş aylığı alanlar ile özürlüler (1 milyon 235 bin 323 kişi)

Vatansızlar ve sığınmacılar (4 bin sığınmacı, bine yakın vatansız toplam 5 bin)

Milli mücadeleye iştirak eden 3 kişi ve 1113 dul ve yetimi

Kore, Kıbrıs gazileri (39 bin 897 gazi ve 10 bin 358 dul-yetim)

Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler (toplam 9 bin385 kişi)

Devlet güçlerini sindirmeye yönelik saldırıya maruz kalan tüm kamu görevlileri.

SHÇEK bünyesinde bulunun tüm çocuklar.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılan kişiler.

Anne ve babası kayıtdışı ya da sigortasız dahi olsa 18 yaşını dolduruncaya kadar çocuklar ve gençler nüfus cüzdanı ile her türlü sağlık yardımı alabilecekler.

ORGAN NAKLİNDE KATILIM PAYI YOK

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetlerinden hangi hallerde katılım payı ödenmeksizin yararlanılacağını da belirledi. Hayati öneme haiz hastalıklarla organ naklini de işine alan katılım payı alınmayacak bazı hallerle kişiler şöyle sıralanıyor:

İş kazası ile meslek hastalığı halleri ile tatbikatdaki yaralanmalar.

Sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmek şartıyla; kronik hastalıklar ve hayati önemi haiz sağlık hizmetleri ile organ nakli (alıcı ve vericiden de katılım payı alınmayacak)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber