YÖK oyaladı, Sezer başkasını atadı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 06:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin rektör seçimi, Prof. Dr. Yalçın Karayağız'ın 10 dakikalık mülakattan 'yetersiz' olduğu gerekçesiyle elenmesi ve yerine başka bir adayın atanması ile son buldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin rektör seçimi, 8 ayı aşan seçim süreci, seçimlerde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Yalçın Karayağız'ın 10 dakikalık mülakattan 'yetersiz' olduğu gerekçesiyle elenmesi ve yerine başka bir adayın atanması ile son buldu. Görev süresinin dolmasına 2 yıllık bir süre varken emekli edilerek 20 Mart 2006'da görevden alınan Rektör Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin'in yerine yeni rektör atanması için seçim hazırlıkları başlandı. Üniversite yönetimi, YÖK'ün tavsiyesi sonucu gecikmeli seçimleri 9 Ekim 2006'da yaptı. Seçime katılan 6 adaydan Prof. Dr. Yalçın Karayağız, 103 oyla birinci seçildi. Ancak seçim süreci, bu kez de mülakat engeline takıldı. Yapılan 10 dakikalık mülakatta Karayağız, rektörlük vasıflarına yeterli bulunmadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'na sunulan listede yer almadı. Cumhurbaşkanı YÖK tarafından önerilen bir diğer ismi, Prof. Dr. Rahmi Aksungur'u göreve getirdi.

"YÖK AÇIKLAMALI?

Prof. Dr. Karayağız, YÖK Başkanı ile üyelerinin, yaptıkları mülakatı ve rektörler listesinde gerçekleştirdikleri değişikliklerin gerekçelerini kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirterek, ?Üniversitelerinin güvenine mazhar olmuş, seçilmiş, adayları zan altında bırakmak ne geçiştirilecek bir tasarruf ne de yasal hak değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber