PKK'lı teröristlere kontör veren DTP'li başkana 6 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'un Karaçoban İlçesi kırsalında barınan PKK'lı teröristlerin cep telefonları kontör ihtiyaçlarını karşılamakla suçlanan DTP İlçe Başkanı Fettah Dadaş ile yeğeni Ersin Dadaş, 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

?Bijvar' kod adlı terörist Erkan Kılıç'ın itirafları üzerine terör örgütüne yardım ettikleri öne sürülen DTP İlçe Başkanı Fettah Dadaş ve yeğeni Ersin Dadaş hakkında Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dün sonuçlandı.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'ın hazırladığı iddianemede, Karaçoban İlçesi'nin Binpınar Köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda silah ve teçhizatları ile yakalanan PKK'lı terörist Erkan Kılıç'ın DTP Karaçoban İlçe Başkanı olan Fettah Dadaş ile yeğeni Ersin Dadaş'tan yardım gördükleri belirtildi. Dağa erzak götüren Ersin Dadaş'ın, kontör ihtiyaçları hakkında çocukluk arkadaşı olan 25 yaşındaki Erkan Kılıç'a ?DTP gençlik bünyesinde bir komite oluşturup para toplayacağız. Kontör ihtiyaclarını öyle karşılayacağız. Bu konuyu Fettah Dadaş ile görüştüm'' dediği de kaydedildi.

Tutuksuz yargılanan DTP İlçe Başkanı Fettah Dadaş, suçlamaları kabul etmedi, kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Tutuklu olarak yargılanan DTP İlçe Başkanı yeğeni Ersin Dadaş ise örgütün tehdit etmesi nedeniyle kontör yardımında bulunduğunu iddia etti.

Terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen Fettah Dadaş ile örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği belirtilen yeğeni Ersin Dadaş, 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

MERMİLERİ BİTMİŞ, TESLİM OLMUŞLARDI

Bir ihbar üzerine 8 Temmuz 2006'da harekete geçen güvenlik kuvvetleri, Karaçoban İlçesi'ne bağlı Binpınar Köyü, Akyartepe kesiminde bir grup terörisitle karşılaştı. ?Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık 2.5 saat sürdü. Mermileri bitttiği sonradan anlaşılan teröristler, gece yarısından sonra bağırarak teslim olmak istediklerini söyledi. Bombalı bir saldırıya karşı çevrede yoğun önlem alan güvenlik kuvvetleri, Kalaşnikof marka otomatik tüfekleriyle birlikte ?Bijvar' kod adlı Erkan Kılıç, ?Azad' kod adlı 28 yaşındaki Barış Atmaca ve ?Harun' kod adlı 36 yaşındaki Cenap Dağkıran'I sağ olarak yakaladı. Teröristlerin yer göstermesi sonucu 2 el bombası ve örgüte ait proraganda malzemesi ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber