'Bu yıl kurban fiyatları el yakmayacak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurbanlık canlı hayvan fiyatlarında Kurban Bayramı öncesi artış beklenmiyor. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ'dan piyasa değerlendirmesi:

Kurbanlık canlı hayvan fiyatlarında Kurban Bayramı öncesi artış beklenmiyor. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban fiyatları ile ilgili tartışmaların gündeme geldiğini söyledi. Canlı hayvan fiyatlarının geçen yılla aynı düzeyde olduğunu bildiren Yalçındağ, ''Kurbanlık hayvan fiyatlarında bu yıl düşüş ya da büyük bir artış beklemiyoruz. Yem fiyatında büyük artış olmasına rağmen, canlı hayvan fiyatında artış yok. Bu durumdan özellikle besiciler büyük zarar görüyor'' dedi.

BEYAZ ET TÜKETİMİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Başkan Yalçındağ, söylenilenin aksine Türkiye'de kırmızı et tüketiminin çok düşük olduğunu ifade ederken, şunları kaydetti: ''Türkiye'de kişi başına yıllık tüketilen kırmızı et miktarı 16 kilogramdır. Avrupa ülkelerinde yıllık kişi başına tüketilen kırmızı et miktarı 50 kilogram, Amerika'da ise 70 kilogramdır. Türkiye'de son yıllarda beyaz et tüketiminde büyük artış oldu. Yıllık Türkiye'de tüketilen kırmızı et miktarı 1 milyon tondur. Beyaz et tüketimi ise 600 bin tonun üzerindedir. Eskiden beyaz et tüketimi kırmızı et miktarının ancak yüzde 10'u kadardı. Satın alım gücündeki düşüş kırmızı et tüketimini de azalttı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber