Cumhurbaşkanlığı uyardı, Çorum Valiliği türban incelemesi başlattı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 19:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği geçen ay Çorum Valiliği'ne bir yazı göndererek, Laçin İlçesi Narlı Beldesi'ne bir öğretmenin türbanlı derslere girdiği, ildeki bazı kamu kurum ve kuruluşlarında türbanlı personel çalıştığı yolundaki iddiaların araştırılması istedi

Milli Eğitim Müdürlüğü araştırılması istenen 35 yaşındaki kadın öğretmen H.Y. hakkındaki şikayetin 2 yıl önce gündeme geldiği ve yapılan soruşturma sonucunda bu kişiye disiplin cezası verilip Narlı Beldesi'nden alınarak merkeze bağlı bir köye atandığı, bu tarihten sonrada kılık- kıyafet yönetmenliğine uyduğu belirtildi. Diğer birimlerle ilgili iddiaların ise araştırıldığı kaydedildi.

Geçen 6 Kasım tarihinde ulusal bir gazetede `Çorum'un Laçin İlçesi Narlı Beldesi'nde bir öğretmenin türbanlı derslere girdiği ve ildeki bazı kamu kuruluşları ile belediyede türbanlı personelin çalıştığı' iddiaları üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği valiliği uyardı. Çorum Valiliği'ne 13 Kasım 2006 tarihinde gönderilen yazıda bu iddialara yer verilip, konunun incelenmesi istendi. Bunun üzerine Çorum Valisi Hüseyin Poroy, 17 Kasım tarihinde Belediye Başkanlığı'na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, "İlimiz Laçin ilçesine bağlı Narlı Beldesindeki ilköğretim okulunda bir öğretmenin türbanla görev yaptığı ve ayrıca ilimizdeki hastanelerde ve Çorum Belediyesi'nde türbanlı çalışanların bulunduğu, belediyenin spor salonlarında `harem-selamlık' uygulandığı yönündeki habere ait Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin 13.11.2006 gün ve 6300 sayılı yazıları ekinde alınan gazete kupürü ilişikte gönderilmiştir. Konunun incelenerek gereğinin yapılmasını ve yapılan işlem sonucunun rapor halinde 15.12.2006 tarihine kadar Valiliğimize bildirilmesini rica ederim" denildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bunun üzerine valiliğe gönderdiği cevap yazısında Laçin İlçesi Narlı Beldesi'ndeki YİBO'da yaşanan olayın 2 yıl önce meydana geldiğini hatırlatıp, kadın öğretmen H.Y. hakkında açılan soruşturma sonucu türbanlı derslere girdiğinin tespit edilmesi üzerine kendisine disiplin cezası verildiğini, kısa süre sonra da buradan alınıp merkeze bağlı bir köye atandığını bildirdi. Ve, o günden bu yana ise kılık-kıyafet yönetmenliğine aykırı bir davranışta bulunmadığı kaydedildi.

Öte yandan Valilik yetkilileri ,Çorum'da Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi'nde `Türban Komisyonu' kurulduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığını konunun ilgili müdürler ve yöneticiler tarafından araştırıldığını, buradan gelecek tüm raporlar toplandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı'na bilgi verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber