Çıkarılan işçilerden belediyeye haciz

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in merkeze bağlı Fındıkpınarı Belde Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler, ödenmeyen alacaklarını tahsil etmek için başkanın koltuğundan, makam otomobiline kadar belediyenin tüm mallarını haczettirdi

DYP'li Belde Belediye Başkanı Ahmet Tırtarlı tarafından 2004'de işlerine son verilen 7 işçinin açtığı kıdem ve ihbar tazminatı davası geçen nisan ayında sonuçlandı. İşçiler Nejdet Say, Yakup Küçük, Özkan Ünal, Bilal Oğuz, Osman Yılmaz, Mustafa Kurtoğlu ve Yılmaz Öztürk, faiziyle birlikte toplam 300 bin YTL tazminat kazandı. Bugüne kadar ödeme yapılmadığını belirten işçiler, haciz işlemi başlattı. Bunun üzerine işçilerin avukatları, Başkan Ahmet Tırtarlı'nın koltuğuyla birlikte makam otomobili, 1 kamyon, 1 traktör ve fotokopi makinasının da arasında bulunduğu belediyenin mallarını haczettirdi.

İşçilerden Nejdet Say, yaklaşık 10 yıldır belediyede çalıştığını, 2004'de DYP'den belediye başkanı seçilen Ahmet Tırtarlı'nın, kendisiyle birlikte 7 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkardığını söyledi. Say, işten çıkarılmalarının tamamen siyasi olduğunu öne sürdü.

Belediye Başkanı Ahmet Tırtarlı ise, göreve geldiğinde 7 işçinin kendi isteğiyle işten ayrıldığını, bu nedenle tazminatları saklı kalma kaydıyla iş akitlerinin feshedildiğini söyledi. Tırtarlı, 7 işçiye de imkanlar ölçüsünde ödeme yapıldığını, haciz işleminin yersiz olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber