Öğretmene bak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 07:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Görev yaptığı Giresun Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrencilerine hurafe ve kadınları rencide edici sözler bulunan 'Şeytan'ın Hileleri' isimli kitabı dağıtan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında inceleme başlatıldı. Giresun Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, Namık Kemal İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni C.A. hakkında inceleme başlattıklarını, 2 müfettişin yürüteceği inceleme sonucuna göre öğretmen hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyleyerek, 'Yapılacak olan incelemenin sonucunda suç unsuru tespit edilirse gereği yapılacaktır' dedi. Hakkında inceleme başlatılan C.A. gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınırken, kitapta özellikle kadınları küçük düşüren çok sayıda cümle bulunması dikkat çekti.

Öğrencilere dağıtılan 32 sayfalık 'Şeytan'ın Hileleri' adlı cep kitabında incelemeye neden olan bazı ifadeler şöyle:

'Cinsi münasebet alanında; Allah'a şeytandan sığınmayan kimse ile birlikte hanımı ile birleşirim. Ve o birleşmeden hasıl olan çocuk, bize itaat eder. Sözümüzü dinler' (sayfa 24)

'İblis şunları söyledi: Benim bir oğlum vardır... Adı: Atame'dir. Bir kul, yatsı namazını kılmadan uyursa muhakkak gider; onun kulağına işer...' (sayfa 27) 'İblis; Herhangi bir kadının kalktığı yere şeytan oturur. Yine her kadın kucağında mutlaka bir şeytan durur. Ve onu, bakanlara güzel gösterir. Sonradan o kadına bazı emirler verir. Mesela, 'Elini kolunu aç, göster' der. O da, bu emri tutar... Elini, kolunu açar, gösterir. Bundan sonra, o kadın haya perdesini tırnakları ile yırtar.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber