YAŞ'da son söz sivillerde olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YAŞ'ta Başbakan Yardımcıları ve bakanların YAŞ üyesi olması hakkında, "Son söz sivillerde olacak" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YAŞ'da son söz sivillerde olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YAŞ'ın yapısal değişikliğiyle ilgili, "Amaç darbe zeminini ortadan kaldırmak. Sivil üyelerle demokratik denetim sağlanacak. Artık son söz sivillerde olacak" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Kanal 24'te soruları yanıtladı. MİT ve Genelkurmay'ın konumuyla ilgili yapılacak yasal düzenleme için Bakan Bozdağ, muhalefetle görüşeceklerini açıkladı. Bozdağ, "Muhalefetle birlik içinde hareket etmeliyiz" dedi.

Ordunun anayasal olarak Cumhurbaşkanı'na bağlı olmalı gerektiğini söyleyen Bozdağ, darbe girişimiyle ilgili ABD'nin yaklaşımı konusunda "ABD, Türkiye düşmanlarının gözünden bakıyor. FETÖ, ABD için de tehdit bunu anlatacağız. İhanetin arkasında Gülen var, ABD de bunu biliyor" dedi.

Bakan Bozdağ, ABD'ye yapılacak ziyaretle ilgili "Dışişleri Bakanımızla gidip Gülen'i isteyeceğiz, Gülen'in 3. bir ülkeye kaçma niyeti var" dedi.

Almanya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'deki mitinge videokonferansla bağlanmasını engellemesi konusunda Bozdağ, "Demokrasi dersi verenlerin hali ortada. Bu engelleme Almanya'nın demokrasi konusunda samimi olmadığının bir göstergesidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber