Sarı, kırmızı, yeşil resme okuldan uzaklaştırma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 8'inci sınıftaki 8 öğrenci, yaptıkları sarı, kırmızı, yeşil renklerin yoğun olduğu gökkuşağı resmi PKK'yı yansıttığı gerekçesiyle okuldan 3 gün uzaklaştırıldı. Öğrenciler, "Bu haksızlık" derken, okul müdürü, "Kötü alışkanlıklara bulaşmasınlar diye ceza uyguladık" diye konuştu.

BATMAN'ın Kozluk İlçesi Yanıkkaya Köyü İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencileri Hanife Şahin, İnayet Bağış, Bahar Korkmaz, Hanifi Oğur, Recep Oğur, Ramazan Korkmaz, Hamza Korkmaz ve Hikmet Yavuz, grup olarak çalıştıkları iş eğitim dersinde gökkuşağı ve meyve resmi çizdi. Sarı-kırmızı-yeşil renklerin yoğun olduğu resim, terör örgütü PKK'nın renklerini yansıttığı gerekçesiyle Müdür Yardımcısı Tolga Omay'ın dikkatini çekti. Omay'ın, konuyu Okul Müdürü Güven Bal'a aktarması üzerine öğrencilere disiplin cezası verilmesi kararlaştırılıp, 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Okul Müdürü Bal, "Gençlerimiz kötü alışkanlıklara bulaşmasın diye sadece disiplin cezasının verilmesi kararlaştırıldı. Üç günlük uzaklaştırılma cezasının ardından öğrencilerimiz tekrar okula gelebilecekler" diye açıklama yaptı.

CEZAYI HAK ETMEDİK

Okuldan uzaklaştırılan 8 öğrenci ise aldıkları ceza karşısında şaşırdıklarını ve bu cezayı hak etmediklerini söyledi. Öğrencilerden 13 yaşındaki İnayet Barış, polis olmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Resmi gören bazı öğretmenlerimiz, 'siz bunu planlayarak mı yaptınız? Bari yıldız da bıraksaydınız resmin üzerine' dedi. Eğer böyle bir düşüncemiz olsaydı yıldızı bırakırdık ama hiç de hak etmediğimiz bir cezayla karşılaştık. Oysa ben en fazla polislik mesleğini seviyorum. Okuldan uzaklaştırıldığımız için Türkçe sınavına giremedik. Biz cezayı hak etmedik, okulumuzu ve arkadaşlarımızı çok seviyoruz."

Okuldan uzaklaştırılan Hanife Şahin'in babası 8 çocuklu 60 yaşındaki Felemez Şahin de, çocuklara verilen cezaya anlam veremediğini söyledi. Şahin, "Allahaşkına öğrencilerin grup olarak çizdikleri bu resme bakın. Bu resmin neresi yasak. Bu resimde ne var? Sadece gökkuşağı ve renkler var. Çocuklarımız okuldan uzaklaştırılacak bir hareket yapmadılar. Okul idaresinin biraz daha geniş düşünmesi gerekiyor. Böyle şey olur mu?" diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber