Çalışma Bakanı: Çok karamsarım, geleceği şuan okuyamıyorum

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Reformunun iptali sonrasında yaşanacakları ATV'dedi "Doğruya Doğru" programında değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, iptal sonra neler olabileceğine ilişkin olarak şuan geleceğimi okuyamadığını vurguladı.

İptal sonrasında hükümet olarak ki hususu dikkate almaları gerektiğini belirten Başeskioğlu, ilk olarak, iptalden sonra kaşılaşılabilecek hak kayıplarının nasıl telafi edilmesi gerektiği sorunun çözülmesi gerektiği üzerinde düşündüklerini belirtti. Bugünkü bazı basın yayın organlarında emekli aylıklarının ödenmesi konusunda dahi yasal boşluk oluştuğuna dair haberlerin yer aldığını belirten bakan Başeskioğlu, bunun doğru olduğunu ve iptalden sonra bir hay kaybı yaracak maddelerin telafi edileceğini söyledi.

İptal ikinci boyutunun ise kurulması öngörülen sistemin ana omurgasına ilişkin olduğunu belirten bakan Başeskioğlu "Bu önemli bir iptaldir. Ana gövde iptal edilmiştir. Şimdi biz yolumuza devam edebilir miyiz? Devam edersek eşitliği sağlayabilir miyiz? Bu soruların cevaplarını düşünüyoruz" dedi.

Bakan olarak bazı maddelerin iptal edilebileceğini düşündüğünü ancak memurlar açısından bir kayırmacılık yaratacak bir iptal hiç öngörmediğini belirten bakan Başeskioğlu," İptalden sonra neler olabileceğine ilişkin olarak şuan hiçbir şey öngöremiyorum. Devlet memurlarını sistemden geçekn bir iptal hiç beklemiyordum. Böyle bir kategorik ayrıştırma yapmanın ne kadar doğru olduğu konusunu tartışmamız gerekiyor. Şuan seçim sürecine giriyoruz. Bu seçim sürecinde parlamentonun aynı cesareti gösterip gösteremeyeceğini bilmiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber