Hürriyet, testis haberinde ısrarlı...

Haber Giriş : 18 Aralık 2006 02:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Ara 2006 Hürriyet: Türbanlı doktorlar, testisleri şişen gencin ultrasonunu çekmedi
17 Ara 2006 Başhekim testis haberi hakkında konuştu: Hürriyet'teki haber yalandır, uydurmadır

Raporumun arkasındayım

Şehriban OĞHAN/ ANKARA

17 yaşındaki gencin testislerinden birinin alınmasıyla sonuçlanan "türbanlı kadın radyologların ultrason çekmeme" skandalında ürolog Celal Tütüncü raporunun arkasında olduğunu söyledi. Tütüncü "Kayıtlara bakılırsa hangi radyoloji uzmanı görevlinin çekim yapmayı reddettiği ortaya çıkacaktır" dedi.

KONYA Numune Hastanesi'nde iki türbanlı radyolog doktorun, testisleri şişen 17 yaşındaki çoban A.G'nin ultrasonunu çekmediği iddiasıyla ortaya çıkan kriz büyüyor.

Hasta gencin testislerinden birinin alınması ile sonuçlanan olay dün Meclis'e taşındı. CHP, hastanede inceleme başlatıp olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. Olayın ardından açıklama yapan hastanenin Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Celal Tütüncü ise verdiği raporun arkasında dimdik durduğunu belirtti. Konu ile ilgili tüm bilgilerin kayıtlarda mevcut olduğunu belirten Tütüncü, "Bu iş siyah-beyaz kadar nettir. Kayıtlar açıldığı takdirde hangi radyoloji uzmanı görevlinin çekim yapmayı reddettiği ve söz konusu hastanın ultrasonografisinin kimin tarafından alındığı ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

MECLİS'E TAŞINDI

Skandalın ortaya çıkmasını sağlayan doktorun raporunun ve basında çıkan haberlerin üzerine olay Meclis'e intikal etti. CHP'nin avukat vekillerinden Atilla Kart, olayı "Dini referansların kamu yönetimine taşınmasının yarattığı tahribat" olarak nitelerken, bu doktorları çalıştıran hastane yönetiminin hem cezai, hem hukuki durumdan doğrudan sorumlu olacağını savundu. Olayın kendisini şaşırtmadığını ifade eden Kart Hürriyet'e şunları söyledi:

"Türkiye'nin kamu yönetiminde geldiği nokta bu. O türbanlı doktorlar belli ki hastane yönetiminin bilgisi dahilinde çalışıyorlar. Olayın oluş şekli bunu gösteriyor. Hastane yönetiminin sonradan kendince tepki göstermesinin ciddi ve inandırıcı tarafı yok. Olay aslında hastane yönetimiyle de sınırlı değil; il sağlık müdürlüğünün de sorumluluğu olduğu kanısındayım. Din istismarının ve din referansının devlet yönetimine taşınması halinde doğabilecek vahim sonuçları görüyoruz. Türkiye'nin fiili olarak böyle bir sürecin başladığını artık görmesi ve değerlendirmesi gerekiyor. Konya Türkiye'deki fotoğrafın bir göstergesi."

CHP'li Nezir Büyükcengiz ise "Elhamdülillah hepimiz Müslüman'ız, ama İslam dini cana kasta hükmetmez. Hele bunu bir doktorun yapması utanç verici." dedi.

Hürriyet

AŞAĞIDAKİ KÜPÜR VAKİT GAZETESİNDEN ALINMIŞTIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber