Bakan olduğumu babam görseydi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çubukçu'nun ?baba vasiyeti' üzerine siyasete girdiği ortaya çıktı. 1999 depreminde babasını kaybeden Çubukçu, star'a içini döktü: Keşke bugünü babam da görseydi

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu önceki gün baba ocağı Karaman'daydı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Karaman'daki TOKİ anahtar teslim törenine katıldı. Çubukçu'nun doğup büyüdüğü bu ziyareti, ilginç bir aile dramını da ortaya çıkardı. Yeni öğreniyoruz. Hikaye şöyle: İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Çubukçu, siyaseti çok düşünmesine rağmen erkeklerin egemen olduğu bu alanda boy göstermeye bir türlü cesaret edemedi. Mali müşavir olan eşi Birol Çubukçu siyaset için daha hevesliydi.

DEPREMDE KAYBETTİ

BİR gün Ferit Bey kızı Nimet Hanım'ı dizinin yanına oturtup nasihatte bulunuyor: Bu millete hizmet etmek istiyorsan mutlaka siyasete girmelisin. Kadın olduğun için bir kenara çekilme. Ben sana güveniyorum, inanıyorum. Sakın korkma..

Bu sohbet aralıklarla devam ediyor. Sürekli laf dönüp dolaşıp siyasete geldiğinde Ferit Bey, kızı Nimet Çubukçu'yu siyasete atılması için teşvik ediyor. Ne var ki 1999 yılındaki 17 Ağustos Körfez depremi, baba ile kızını ayırıyor. Ferit Bey yazlık olarak kullanmak için satın aldığı Yalova'daki evinde hayatını kaybediyor. İlk aşamada depremin yol açtığı enkazdan kurtuluyor ama depremin şokuyla girdiği kalp krizine yenik düşüyor.

KEŞKE GÖREBİLSEYDİ

Ferİt Bey'in ölüm haberinin üzerinden üç yıl geçtikten sonra AK Parti'den siyasete atılan Çubukçu'nun bu kararında babasının ?vasiyet' gibi sözleri etkili oluyor. Devlet Bakanı Çubukçu'ya bu hikayeyi sordum. Birden hüzünlendi, sözcükler boğazına düğümlendi. Anlatmak istemedi ama ısrarım karşısında şu kısa açıklamayı yaptı: Babam siyasete girmemi çok istiyordu ama göremedi. 1999 Körfez depreminde Yalova'da kaybettik kendisini. Bugünleri görmesini çok isterdim.

ASLA PİŞMAN DEĞİLİM

Nİmet Çubukçu ?Eğer bugün siyaset yapıyorsam babamın sözlerinin çok önemli payı vardır. Her zaman beni teşvik etti, siyasete girmemi istedi. Ona minnettarım' diyor. ?Siyasete girmekten pişman mısınız?' şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı veriyor: Hayır, pişman değilim. Zorlukları var ama Türkiye'ye hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum.

CEZA AVUKATLIĞINDAN BAKANLIĞA

1965 yılında Karaman Ayrancı'da doğan Nimet Çubukçu avukatlığa 1990 yılında başladı. Ağırlıklı olarak ceza davalarına girdi. 2002'de parlamentoya giren Çubukçu 5 Haziran 2005'te bakan oldu. Çubukçu evli ve 1 çocuk annesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber