Sağlık Bakanı, ihaleleri usulsüz hastaneleri denetledi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hatay gezisi sırasında `Ali Dibo usulü' ihale yolsuzlukları ile gündeme gelen devlet hastanelerinde de incelemelerde bulundu

Dörtyol Devlet Hastanesi'ndeki incelemelerinin ardından İskenderun'a giden Bakan Akdağ'ı Hatay Valisi Ahmet Kayhan, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve bir grup partili karşıladı. İskenderun Devlet Hastanesi'ni gezen Bakan, Başhekim Ergun Saraçoğlu'ndan bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, Hatay'daki hastanelerde 97 ihalenin şaibeli bulunarak Kamu İhale Kurumu tarafından incelemeye alınmasını değerlendirdi. Kamu İhale Kurumu'nun ihalelerdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamanın kamuoyuna yeterince iyi aktarılmadığını savunan Bakan Akdağ, "Enteresandır bazı şeyler yazılıp çiziliyor. Sonrasında ilgili kurumlar gerekli açıklamaları yapınca bunlar kamuoyuna yeterince aktarılmıyor. Hatay'da bakanlığıma ulaşan her uyarıyı, her şikayeti titizlikle incelettim ve defalarca müfettiş gönderdim. Bu konudaki hassasiyetimiz çok açıktır. Açık söyleyeyim, 4 yıl içinde ülkenin bu kadar imar edilmesinde aslında yolsuzluklara karşı hükümetimizin ne kadar hassas olduğunun göstergesidir. Aksi taktirde ülkeyi bu kadar kalkındırmamız mümkün olmazdı" dedi.

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinden Sağlık Bakanlığı'na ne kadar pay ayrılacağı konusunda da açıklama yapan Bakan Akdağ, "Sağlık Bakanlığı'nın bütçesini yalnızca bakanlığa ayrılan bütçe gibi görmemek lazım. Kamunun sağlık harcamalarında bir artış oldu. Ama şunu açıkça söylemem lazım, biz biraz mevcut bütçe kaynaklarını iyi kullanarak bu işi buraya kadar getirdik. Yani ülke zenginleştikçe kuşkusuz sağlığa ayırdığımız bütçede artacak ama bu kadar reformu bu kadar iyileştirmeyi yaparken aslında çok büyük bir harcama yapmadan buraya kadar gelebildik. Bundan sonra da bu şekilde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Akdağ hastanelerdeki incelemelerinin ardından Antakya'ya gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber