Anayasa Mahkemesinin Basın Açıklaması Yok

70 milyonu vatandaşı ilgilendiren sosyal güvenlik reformuna ilişkin olarak elimizdeki tek veri Anadolu Ajansının haberidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu dahi, gerekçeli karar ellerinde olmadığı için net bir açıklama yapamadığını belirtmektedir. Anayasa Mahkememizin konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendirme girişimi, daha büyük bir kaosa yol açmak dışında hiç bir işlevi bulunmamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 04:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

http://www.anayasa.gov.tr adresinden yayın yapan Anayasa Mahkemesi internet sitesinde, 18/12/2006 tarih ve saat 10:30 itibariyle hala hiç bir açıklama yer almamaktadır.

Sitenin "Basın Açıklamaları" kategorisi altında yer alan bölümler göstermelik olmaktan öteye geçememektedir.

Açıkçası Anayasa Mahkemesinin Başkan Vekili Haşim Kılıç'ın bir kağıttan okuduğu metni dahi internet sitesine koymayarak; Başbakan, Bakan, bürokratları ve konuyla ilgilileri bir ajans haberine mecbur hale getirmesi, kurumun şeffaflık ve açıklık yolunda hala yol alamadığını göstermektedir.

Bu çerçevede, bilgi dünyası denilen çağımızda, 70 milyonu vatandaşı ilgilendiren bir Kanunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Anayasa Mahkemesinin bu gizliliği, oldukça düşündürü ve kaygı verici olup, gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber