'Avrupa'nın geri kabul paniği'

AB'li siyasileri 'geri kabul paniği' sardı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 'vize sözü tutulmazsa anlaşma biter' demesinin ardından AB'den 'Bu ultimatomu, şantajı kabul etmiyoruz' şeklinde ifade özgürlüğünü de kısıtlayan cevaplar geldi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Avrupa'nın geri kabul paniği'

FETÖ'nün 15 Temmuz girişimine karşı net bir tavır alamadığı için eleştirilen Avrupa Birliği'ni, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pazartesi günü Almanya'nın Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine verdiği mülakattan sonra 'geri kabul paniği' sardı.

FAZ'a 'Eğer vize serbestisi uygulanmazsa, biz de Geri Kabul Anlaşması'nı ve 18 Mart'ta imzaladığımız anlaşmayı bir kenara bırakmak zorunda kalacağız' şeklinde bir demeç veren Çavuşoğlu'na dün Avrupalı siyasiler panikle ifade özgürlüğünü aşan yanıtlar verdi. Geri Kabul anlaşması kapsamında Türkiye'ye verdiği vize sözünü tutmayan AB, hal böyleyken anlaşmanın sürmesini bekliyor ve en ufak itiraza tahammül edemiyor. İlk olarak Alman Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Çavuşoğlu'nun FAZ'a yaptığı açıklamadan sonra, Avrupa'nın kendisini Türkiye'nin şantajına maruz bırakmaması gerektiğini söyledi. Gabriel ayrıca 'Erdoğan'ın Köln'deki mitinge bağlanamamasını memnuniyetle karşıladığını' belirtti.

KOMİK REHİN İDDİASI

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier 'AB baskıya boyun eğecek mi?' şeklinde bir soruya "Saçma. Türkiye'nin yükümlülükleri var" diyerek yanıt verdi. 'Österreich' gazetesine açıklamalarda bulunan Avusturya Başbakanı Christian Kern de 'Türkiye'nin bu tehditlerle bizim gözümüzü korkutmasına kesinlikle izin vermemeliyiz' dedi. Hatta Kern, anlamsız bir şekilde 'Türklerin önemli bir bölümünün Erdoğan tarafından rehin alındığını' iddia etti. 'Kern'den önce de Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz yazdığı 'Ültimatomu kabul etmiyor ve geri iade ediyorum. AB bağımlılıkla hareket edemez, kendi sınırlarını korumak zorundadır' şeklinde bir tivit attı. Bunun üzerine Çavuşoğlu Avusturyalı mevkidaşına ders niteliği taşıyacak "Bu bir ültimatom değil Sebastian, bu benim kişisel fikrim. İfade özgürlüğü arkadaşım" şeklinde bir yanıt verdi.

KURZ'A DERS

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un 'Ültimatomu kabul etmiyor ve geri iade ediyorum. AB bağımlılıkla hareket edemez, kendi sınırlarını korumak zorundadır' tivitine Çavuşoğlu "Bu bir ültimatom değil Sebastian, bu benim kişisel fikrim. İfade özgürlüğü arkadaşım" şeklinde bir cevap verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber