Sağlık İş: Sosyal Güvenlik Yasası'nın uygulaması durdurulmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun uygulanmasının durdurulmasını istedi.

Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı hükümlerini kamu çalışanları lehine iptal etmesine ilişkin kararını değerlendirdi.

Yüksek mahkemenin, kanunun kamu çalışanları ile ilgili olan bazı maddelerini memurlar yararına iptal ederken, buna karşı işçiler için getirilen ağır hükümleri iptal etmediğini belirten Başoğlu, ?Anayasa Mahkemesi de işçiyi korumamıştır? dedi. Başoğlu, işçilerin, toplumda her şeye rağmen en çok korunması gereken kesim olduğunu, gördükleri iş bakımından her an ölümle, sakatlanma, meslek hastalıklarıyla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan kanunun uygulanmasının durdurulmasını isteyen Başoğlu, ?Erteleme kanunu çıkartılmalıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı son açıklama, kurulmak istenen sistemin çöktüğünü göstermektedir. O halde bu erteleme bir an önce yapılmalıdır? dedi.

Başoğlu, ?Erkek Hastaya Bakmayan tesettürlü doktor? haberlerinin ise ?başörtüsü yasağının sürdürülmesini desteklemek amacına dayandığını? ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber