FETÖ'cü pilotların lisansları iptal edilecek

SHGM bu kişilerin pilotluk yaptıgı doneme iliskin aldıgı egitimlerin, ucus sureleri ve benzeri hususlar hakkında kredilendirmeleri veya donusturme yapılmayacağını ve yeni pilot lisansının duzenlemeyeceğini belirtti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 15:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
FETÖ'cü pilotların lisansları iptal edilecek

Gökhan ARTAN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), FETÖ/PDY'den işlem gören kişilerle ilgili genelge yayınlanayarak bu kişilerin pilot lisanslarının iptal edileceğini duyurdu.

SHGM, Olaganustu Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere Iliskin Kanun Hukmunde Kararname kapsamında gorevlerine son verilen kisilerin, SHGM tarafından duzenlenen pilot lisanslarının iptal edileceğini duyurdu.

Kamu görevlilerine ilişkin tedbirler kapsamında SHGM bu kişilerin pilotluk yaptıgı doneme iliskin aldıgı egitimlerin, ucus sureleri ve benzeri hususlar hakkında kredilendirmeleri veya donusturme yapılmayacağını ve yeni pilot lisansının duzenlemeyeceğini belirtti. Bu kişilerin SHGM'den aldıkları lisanslar, havaalanı giris kartları, tum sertifika ve belgeleri askıya alınacağı belirtilerek basvuruları uzerine yapılacak guvenlik sorusturması sonucuna gore soz konusu belgeler askıdan kaldırılacağı veya iptal edileceği genelgede ifade edildi.

UÇAK BAKIMINDA DA ÇALIŞAMAYACAKLAR

Haklarında idari islem tesis edilenler ile aynı gerekceyle haklarında suc sorusturması veya kovusturması yurutulenlerin haklarındaki sorusturmaları veya kovusturma sonuclanana kadar lisans, ruhsat, yetki belgesi, onay vb. basvuruları kabul edilemeyeceği genelgede belirtildi. Kamu gorevinden cıkarılanlar, sivil havacılık emniyet ve guvenliginin saglanması amacıyla gecici veya daimi olarak havacılık emniyeti, bakım, onarım veya guvenligi, operasyon alanında yonetici veya calısan olarak gorevlendirilemeyecek. Diger alanlarda ise alınması planlanan sahıs hakkında guvenlik arastırması yapılmak uzere ilgili veya en yakın havaalanı Mulki Idare Amirligine bildirilecek.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN TEDBİRLER

Havacılık isletmeleri tarafından, Milli guvenlige tehdit olusturdugu tespit edilen yapı, olusum veya gruplara ya da teror orgutlerine uyeligi veya irtibatı olma, finansman saglama, Turkiye Cumhuriyeti Hukumetini ortadan kaldırmaya veya gorevlerini yapmasını engellemeye tesebbus etme gerekcesiyle is akdi sona erdirilen personel ile ilgili de genelgede maddeler yer aldı. Buna göre bu kişilerin şirket kimliklerine, sirket tarafından havacılık isleri ile ilgili saglanan kimlik, sifre ve olanaklara, havaalanı giris kartlarına el konarak, bu kisiler ilgili veya en yakın havaalanı Mulki Idare Amirligine, DHMI Genel Mudurlugune ve 15 gun icerisinde SHGM'ye bildirilecek. Bu kisilerin havaalanı giris kartları derhal iptal edilecek ve SHGM tarafından duzenlenen lisansları, tum sertifika ve belgeleri askıya alınacak. Basvuruları uzerine yapılacak guvenlik sorusturması sonucuna gore soz konusu belgeler askıdan kaldırılacak, yeniden duzenlenecek veya iptal edilecek. Sivil havacılık emniyet ve guvenliginin saglanması amacıyla gecici veya daimi olarak havacılık emniyeti, bakım, onarım veya guvenligi, operasyon alanında yonetici veya calısan olarak gorevlendirilemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber