Veliler toplantıya gelmeyince öğretmenler köylere gitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 19:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KASTAMONU'daki Darende İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin velileri, okulda düzenlenen toplantılara katılmayınca, yönetim, çareyi onların ayağına gitmekte buldu.

Darende İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin durumu ve yeni uygulamaların anlatılacağı toplantı düzenlendi. Ancak, toplantıya taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin velileri katılmadı. Okul yönetimi, velileri okula getiremeyince, köylere gitme kararı aldı. Okul yöneticileri ve öğretmenlerden oluşturulan heyet, taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin köylerine giderek toplantı düzenlemeye, çocuklara nasıl davranılması gerektiği ve yeni öğretim uygulamaları hakkında velilere bilgi vermeye başladı. Başlatılan uygulama çerçevesinde Kurt Köyü'ne giden okul müdürü Abdullah Uçar önderliğindeki heyete, Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da katıldı.

Okul yönetiminin başlattığı projenin Türkiye'de ilk kez uygulanıyor olabileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ?Öğrencinin başarılı olabilmesi için velinin ayağına kadar gidiliyor ve uygulamalarla ilgili bilgiler veriliyor. Böyle bir çalışma başlattıkları için arkadaşlarımı yürekten kutluyorum? dedi.

Yeni eğitim sisteminin öğrenci merkezli olduğunu, bunun da öğretmenin sorumluluğunu daha çok artırdığını belirten Sezer, baskı ve dayakla çocuğun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını, çocuklara daima sevgiyle yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Darende İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Uçar ise, velilerin her zaman okula gelmesi gerektiğini, bunun da çocuğun başarısında etkin rol oynayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber