Sağlık Bakanlığı, atama ve nakil yönetmeliğini değiştirecek

Haber Giriş : 16 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, doktoru olmayan yerlerin ihtiyacının karşılanması için ?atama ve nakil yönetmeliği'nin değiştirileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, doktor ve diğer sağlık personeli olmayan veya eksik bulunan yerlerin ihtiyaçlarını gidermek için çözüm arıyor. Yüksek ücretli sözleşmeli sağlık personeli yoluyla sorunu aşamayan bakanlık, yeni çözüm yolları araştırıyor. Sorunun aşılması için bakanlığın, yönetmelik değişikliği yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, ihtiyacın karşılanması için rotasyon yoluna gitmeyeceklerini söyledi. Ünüvar, ?Rotasyon yok. Sorunu ?atama ve nakil yönetmeliği'ni değiştirerek aşacağız. Yönetmelik değişikliği ile ilgili taslak hazır.? dedi. Yönetmelikte yapılacak değişiklikle sağlık personeli olmayan yerlerin ihtiyacını karşılamak için bazı yeni teşviklerin getirileceği belirtiliyor.

Öte yandan TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda dün Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ?Gözlükçülük Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? ele alındı. Komisyon tarafından alt komisyona gönderilen tasarı ?mektepli' gözlükçülerin yolunu açıyor. Tasarıya göre gözlükçülük yapabilmek için en az ön lisans diplomasına sahip olmak gerekecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber