Askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar sendikalaşacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri kurumlardaki sivil memurların sendikalı olması için Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin harekete geçti. Şahin, memur sendikalarıyla toplu görüşmelerde mutabakata varılmasının ardından, Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) bir yazı yazarak onay istedi.

Hükümetle memur konfederasyonları arasında gerçekleşen toplu görüşmelerde, maaş pazarlığı yanında, çalışanların sosyal haklarına yönelik kararlar da alındı. Bu çerçevede, askeri tesislerdeki sivil memurların sendikalaşması yönünde mutabakata varıldı. Emniyet tesislerindeki sivil personel bu kapsama alınırken, Şahin, Devlet Personel Başkanlığı adına gönderdiği yazıda, toplu görüşmelerde alınan kararı anımsatarak, yapılacak düzenleme için MSB'nin görüşünü istedi.

10 bin kişi var

Toplu görüşmelerde konuyu gündeme getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, MSB'den gelecek onayın ardından, 4867 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılacağını söyledi. Aksu, böylece askeri ve emniyet tesislerindeki sivil personelin sendikalaşabileceğini dile getirdi. Aksu, böyle bir düzenlemeye Genelkurmay Başkanlığı'nın karşı çıkmasını beklemediğini belirterek şöyle konuştu:

"MSB ve Genelkurmay, sivil düşünceye sahip çıkacaktır. ABD ve Avrupa ülkelerinde de böyle. Türkiye'de de aynı şekilde olsun. Almanya'da genelkurmay başkanı sendikalı. Sadece grev ve eylem hakları yok. Türkiye'de herkesin sendikalı olmasının önü açılmalı. Umuyoruz, asker de, polis de sendika hakkına kavuşsun. Sayıları 100 bini bulan Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarındaki sözleşmeli personelin sendikalaşmasını da sağlayacağız."

Askeri tesislerde bu kapsama giren yaklaşık 10 bin sivil personel olduğunu belirten Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den bu konuyu görüşmek için randevu istediklerini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber