Hem yağmur hem kar geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü açıkladı: Yurdun batısı yağışlı havanın etkisine giriyor, Doğu Anadolu'da ise kar var

Yurdun batı kesimlerinin, bugün Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı bir havanın etkisine gireceği, yağışların hafta sonuna kadar kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışlar, yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında devam edecek. Hava sıcaklığının da yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere hafta sonuna kadar tüm yurtta azalacağı tahmin ediliyor.

Tüm yurdu etkileyecek

Yağışların yarın genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde devam edecek yağışların, cuma Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde süreceği tahmin ediliyor.

Yağışların perşembe ve cuma, hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Son yılların en yağışsız kış mevsimini geçiren Doğu Anadolu Bölgesi'nde 21 Aralık'ta kar yağışının başlayacağı bildirildi. Kar yağışının cumartesi gününe kadar sürmesinin beklendiği de kaydedildi.

Suni kara gerek kalmadı

Erzurum Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki turistik tesis yöneticileri, bayram ve yılbaşı programlarını hazırladıklarını, kar yağmazsa suni karla pistleri hazır hale getirmeyi planladıklarını dile getirdiler. Ancak bölgede perşembeden itibaren kar var.

Milliyet


İŞTE YURTTA HAVA TAHMİNİ

Yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yurdun batı kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde sis görülecek) 12

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı çok bulutlu, il geneli aralıklı sağanak yağışlı 15

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu 19

Antalya: Parçalı çok bulutlu, il geneli aralıklı sağanak yağışlı 16

Samsun: parçalı ve az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 13

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde sis görülecek 4)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 13

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber