Dikkat! Akaryakıtta hile var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirdiği baskınlarda LPG, motorin, benzin ve baz yağ üretiminde standartlara uyulmadığını ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar:

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) arasında 14 Haziran 2006 tarihinde imzalanan protokol ile kaçak akaryakıtla mücadele ve akaryakıt denetimlerine büyük hız verildi. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubeleri'nce 81 ilde akaryakıt istasyonu ve depolama tesislerinde yapılan denetimlerde, her türlü akaryakıta hile karıştırıldığı saptandı. Polis, LPG, motorin, benzin ve baz yağ üretiminde standartlara uyulmadığını ortaya çıkardı.

427 OPERASYON

BAŞTA Van, Iğdır, Şırnak, Hakkari, İstanbul, İzmit ve Mersin olmak üzere kaçakçılığın yoğun görüldüğü illerde operasyonlar yoğunlaştırıldı. İlk dokuz ayda, 427 operasyon düzenlendi. Akaryakıt kaçakçılığı yapan 794 zanlı gözaltına alındı. Seri baskınlarda toplam iki milyon 955 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. 571 akaryakıt istasyonundan 212 numune alan polis, usulsüzlük tespit edilen 36 akaryakıt istasyonunu mühürledi. Taşıma lisansı bulunan tankerlere dönük 150 denetimde ise bu araçlardan 51 numune alındı. 19 tanker mühürlenerek faaliyeti durduruldu.

LPG'YE BÜYÜK TAKİP

POLİS, 4 ekimden itibaren LPG istasyonlarını mercek altına aldı. KOM Şubesi ekipleri üç bin 514 LPG istasyonundan iki bin 679'una baskın düzenledi. Diğer istasyonlar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince denetlendi. Bu istasyonlar 130'u polis, 38'i de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerince mühürlendi. Lisanssız olarak kaçak faaliyet yürüttüğü belirlenen toplam 168 LPG istasyonu kapatıldı. Bu istasyonlara EPDK tarafından ağır para cezaları uygulanacağı da öğrenildi.

İSTANBUL'DA ?Fırtına Operasyonu' çerçevesinde yapılan çalışmalarda 12 kişi gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dokuz ay önce akaryakıt kaçakçılığı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle 89 kişi hakkında Fatih 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, o dönemde hakkında yakalama kararı çıkarılan, kaçakçılık için oluşturulan teşekkülün elebaşı olduğu bildirilen Uğur G'nin, yeni teşekkül yapılanmasına girdiği belirlendi. Uğur G'nin yakalanması ve teşekkülün çökertilmesine yönelik Fatih, Eminönü, Zeytinburnu, Bakırköy ve Beyoğlu'nda yeni operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda, Uğur G'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alınırken, 65 bin 420 kg kaçak mazot ile kaçakçılıkta kullanılan üç adet deniz tankeri ve teknesi, altı adet kara tankeri ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber