2007'de 17 bin polis alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 05:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Polis Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olacaklarla birlikte 2007 yılında 17 bine yakın polis memurunu daha Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna katacaklarını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün 2007 yılı bütçeleri ele alınıyor. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, bakanlığının 2007 yılı bütçesiyle ilgili görüş ve eleştirilere Genel Kurul'da cevap verdi.

Bakan Aksu, Batman ve Diyarbakır'da çıkan olaylar nedeniyle aynı gün bölgeye gittiğini, olaylar devam ederken orada olduğunu, esnafı gezip geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ifade ederek, "Ben şunda yokum. Olay olur olmaz, kesin doğru bilgi almadan ayak üstü beyanat vermem ve vermiyorum. Olayları inceledikten, doğru bilgi aldıktan sonra açıklama yapıyorum. Uzatılan mikrofona yalan yanlış bilgi vermem. Yetkililerden bilgi alıyoruz, olayı öğreniyoruz, o şekilde açıklama yapıyoruz" dedi.

Bakan Aksu, MERNİS Projesi'yle ilgili son günlerde çıkan haberlerin nasıl yapıldığını bildiğini de ifade ederek, "MERNİS Projesi dimdik ayaktadır" dedi ve 56 kamu kurum ve kuruluşun bundan rantabl şekilde faydalandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Aksu, açıklamalarında bölücü, sağ, sol, dini motifli bütün terör örgütlerine karşı tavizsiz, dikkatli ve kararlı mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirirken, "Bu mücadelemizden bir an bile olsun geri durmamız mümkün değildir" dedi.

Türkiye'de iç barış ve huzuru baltalayan, ekonomiye önemli zararlar veren, uluslararası alanda da gün geçtikçe tehdidinin boyutlarının daha net anlaşılmaya başladığı terör olaylarının artık lokal, hatta bölgesel değil küresel boyutta olduğuna dikkat çeken Aksu, artık dünyaya kapılarını kapatarak kendi sınırları içinde, barış içinde yaşama olanağının kalmadığını söyledi.

Aksu, başta terör olmak üzere diğer suçlarla mücadele edebilmenin uluslararası işbirliği olmaksızın imkansız hale geldiğini vurguladı. Aksu, Türkiye'nin üniter yapısı, devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine yönelik faaliyet gösteren başta bölücü terör örgütü olmak üzere her türlü terör örgütüyle mücadeleye, hükümetin demokratik yapı içerisinde ve vatandaşların büyük desteği ile aynı kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Aksu, polisin sayısal yetersizliğine çare bulmak üzere öngördükleri önlemlerin sonucunu aldıklarını da ifade ederken, kentleşmenin hızla artması ve AB standartlarının 250 kişiye 1 polis hedefi doğrultusunda polis sayısının artırılmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Aksu, önümüzdeki yıl polis merkezi eğitim merkezlerinde 9 bin 500 fakülte veya yüksek okul mezununa polis memuru olma olanağı sağlayacak planlamayı yaptıklarını belirtirken, Polis Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olacaklarla birlikte 2007 yılında 17 bine yakın polis memurunu daha Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna katmış olacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber