Turizmcilerin 'izin' sevinci

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un milyonlarca memurun beklediği 'izin' müjdesini turizmciler sevinçle karşıladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmcilerin 'izin' sevinci

DUYGU ERDOĞAN

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, turizm sektörünün rahatlayacağı değerlendirmesinde bulundu. Bayındır, "Karar çok olumlu oldu. Turizm sektöründe zaten iyi gitmeyen işler, kamudaki izin yasağıyla daha olumsuzlaşmış ve iptaller yaşanmıştı. Yüksek sezonun sonlarına gelmemize rağmen yine de yasağın kalkmasıyla birlikte bugünden bayram sonrasına kadar olan süreçte, özellikle iç turizm açısından önemli bir hareket sağlanmasını bekliyoruz" dedi.

'Dönüşler aynı anda'

İzin yasağının kalktığını gören kamu personelinin hemen telefona sarıldığını belirten Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, anlık olarak dönüşler aldıklarını söyledi.

Onaran, "Bunun için özel bir ekip oluşturmuştuk. İptal edenler ve hakları saklı olarak açığa aldığımız turlar vardı. Hemen aramaya başladık. Onlar da bize dönmeye başladı. Bu işlerin çok çabuk normale döneceğinin önemli bir işareti. Kamu personeli izin yasakları nedeniyle yüzde 20'nin üzerinde kaybımız vardı" diye konuştu.

'Yüzde 30 artacak'

Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, hükümetin sektör için önemli önlemler aldığına dikkat çekerek, bu sayede yurtiçi pazarda tatile çıkacakların oranının yüzde 30'un üzerinde artacağına dikkat çekti. Alkoçlar, "Biz de büyük mitingdeydik. Şehitler yanında elbette işimizin azalması önemli değil. Ancak hükümetin böyle bir kaostan sonra kamu izinlerini getirmesi, bayramın 9 gün olması ve beklenen teşvik çalışmaları hepimiz için çok kıymetli. Böyle bir dönemde bizleri de düşündüler. Çok olumlu sonuçlar doğacak. İç pazarda en azından sektör bir yüzde 30'un üzerinde iş artışını görecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber