Vatandaş ucuz serinliği seçti

Sürekli klima çalıştırmaktan elektrik faturasına para yetiştiremeyen vatandaş, çareyi eski usül vantilatörlerde buldu. Fiyatı 50 TL'den başlayan vantilatörlerin satışları bir önceki yıla göre %50 arttı. Vatandaş, çoğunluğu son üç ayda olmak üzere yaklaşık 2 milyon vantilatör satın aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaş ucuz serinliği seçti

Türkiye genelinde yaşanan aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı. Sürekli klima çalıştırmaktan elektrik faturasına para yetiştiremeyen vatandaş, çareyi eski usül vantilatörlerde buldu. Özellikle son 10 yıldır klima sektörüne giriş yapan yüzlerce firma sayesinde fiyatları düşen serinleticiler, evlerin vazgeçilmezi olmuştu. Ancak aşırı sıcaklarda sürekli çalışan klimaların faturaları şişirmesi vatandaşı çoktandır unuttuğu vantilatöre geri döndürdü. Fiyatları ortalama 50 TL ila bin TL arasında değişen vantilatörlerin satışlarında yüzde 50 artış yaşandı. Vatandaş, çoğunluğu son üç ayda olmak üzere yaklaşık 2 milyon vantilatör aldı.

RAMAZAN OLUMLU ETKİLEDİ

Bu yaz vantilatör satışlarındaki artışa dikkat çeken Conti Genel Müdürü Türker Tarhan, her evde artık mutlaka bir vantilatörün olduğunu söyledi. Tarhan, "Vantilatörün taşınabilme özelliği ve fiyatlarının klimalara oranla çok daha uygun olması, insanları vantilatör almaya daha çok yönlendiriyor" dedi. Bütçe faktörü ile hareket eden kişinin vantilatörü tercih ettiğini anlatan Tarhan, "Ramazan ayının yaza gelmesi satışları olumlu yönde etkiledi" diye konuştu.

KOMŞULARI DA SERİNLETTİK

Çevre ülkelere de yoğun bir vantilatör satışı gerçekleştirildiğini aktaran Tarhan, "Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Kuzey Irak ve İran Türkiye'den vantilatör alıyor" dedi. Tarhan, pazarın yoğun talepler sayesinde sürekli büyüdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu yıl satışlarımızda %50 artış yakaladık ve 200 bin vantilatör sattık. Bu satıştan 10 milyon TL ciro elde ettik."

Cabir Turğut

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber