YÖK, kapatılan üniversite öğrencilerini başka bir ile naklederek mağdur etmemeli

YÖK, son kararına göre, kapatılan üniversite öğrencilerini başka illere aktarmayı düşünmektedir ki, bu doğru bir uygulama olmayacaktır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ağustos 2016 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, kapatılan üniversite öğrencilerini başka bir ile naklederek mağdur etmemeli

YÖK'ün kapatılan FETÖ üniversite öğrencilerine yönelik ilk kararı sonrasında aldığı ikinci karar, yani taban puan olmaksızın herhangi bir üniversiteye geçiş yapabileceklerine dair karar oldukça tepki toplamıştı.

Memurlar.net olarak, yatay geçişte taban puan aranmamasına dair uygulamanın yanlışlığına dikkat çekmiş ve YÖK'ün hükümet uygulamalarıyla uyumlu olarak bir karar alması gerektiğini ifade etmiştik.

YÖK, sosyal medyada da oluşan tepki nedeniyle ilk iki kararını iptal etmiş ve taban puana göre adayların re'sen diğer üniversitelere atanacağını belirtmiştir.

Ancak bizim aldığımız bilgilere göre, YÖK kapatılan üniversite öğrencilerini gerekirse bulunduğu il dışına nakletmeyi dahi düşünmektedir.

Böyle bir uygulama, zaten sorun yaşayan öğrencilere çok büyük bir darbe vuracaktır.

Daha önce de belirttiğimiz üzere aslolan bu öğrencilerin uygun diğer üniversitelere nakledilerek hayata yeniden intibaklarının sağlanmasıdır.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 27. maddesi de bunu öngörmektedir. 27. madde şu şekildedir:

"Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun yönetimi, tüzel kişiliğinin sona ereceği tarihe kadar garantör devlet üniversitesi veya Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından kapasitesi dikkate alınarak belirlenecek aynı ildeki bir devlet üniversitesine devredilir."

Bu çerçevede,

1- YÖK, kapatılan üniversitelerdeki öğrencileri başka bir il'e nakletme gibi bir yanlışa düşmemelidir. MEB'in uygulaması da, sorunu aynı ilde çözme merkezlidir.

2- YÖK ikinci açıklamasında yer alan, diplomalarına eski üniversitenin yazılması gibi bir uygulamaya gitmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber