Gaziantep'te 23 öğretmen gözaltına alındı

Gaziantep'te 23 öğretmen gözaltına alındı, bir adliye personeli tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2016 19:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Gaziantep'te 23 öğretmen gözaltına alındı

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 23 öğretmenin gözaltına alındığı, bir adliye personelinin tutuklandığı, 7 hakim ve savcının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarla ilgili başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan adliye personeli Arslan Bülbül'ün tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtilen açıklamada, 7 hakim ve savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 23 öğretmenin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, yürütülen soruşturmayla ilgili başlatılan ve büyük bir titizlikle devam ettirilen operasyonların sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber