Yargıtay Başkanı çifte bayram yaşayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, gelecek yıl Kurban Bayramı ile emekliliğinin aynı güne geleceğini belirterek, ?çifte bayram yaşayacağım? dedi.

Osman Arslan, yargı muhabirlerine Yargıtay Evi'nde yemek verdi. Arslan, muhabirlerin önümüzdeki günlerde kutlanacak Kurban Bayramı ve Yılbaşılarını tebrik ederken, kendisi ile ilgili de anekdotlar verdi. Yargıtay Başkanı Arslan, doğum gününün 21 Aralık olduğunu belirterek, ?Gelecek yıl Kurban Bayramı da 21 Aralık'a denk geliyor. Ben aynı gün meslekteki 43 yılımı tamamlayarak emekli olacağım. Böylece çifte bayram yaşamış olacağım? dedi. Arslan, tüm çalışanlar için emekli olmanın bayram niteliğinde olduğuna işaret etti.

Osman Arslan, basında sürekli kendi kararlarıyla ilgili haberler çıktığına değinerek, idari yargı ve askeri yargının basında çok yer bulduğuna vurgu yaptı. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Yargıyı yenilemenin imkanı yok, yasama ve yürütme gibi değil. Münferit olayları abartarak veya haberden haber üreterek, veya yargısal haberi magazin haline getirip sunmak çok büyük yanlış. Çünkü bu yargı herkese lazım ve bu yargının değiştirilmesi alternatifi yoktur. Yargıyla herkesin barışık yaşaması lazım, çünkü yargıyla barışık yaşamak ülkeyle barışık yaşamak anlamına gelmektedir.?

HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL

Gazeticelerin güncel siyasi gelişmelere ilişkin sorularına yanıt vermeyen Arslan, Türkiye'de yaşanan sorunların herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Arslan, ?Bileşik kaplar misali, yargının sorunu neyse mühendislerin sorunu da o. Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde herşey güllük gülistanlık olabilir mi? dedi.

Osman Aslan, yargının olağanüstü dönemlerde konjektürel kararlar vermiş olabileceğini ifade ederken, ?Biz devleti değil, ferdi korumak için varız. Yargının görevi bireyi korumaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber