Yılbaşında spamlı maillere dikkat edin!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, yılbaşı döneminde kullanıcılara gelen her 10 e-postadan 9'unun spam olduğunu vurguladı.

Bilgisayar uzmanları, yılbaşında artan istenmeyen e-postalara (spam) dikkat çekti.

E-posta güvenliği hizmeti sunan Postini adlı şirketin başkan yardımcısı Daniel Druker, "Tatil dönemlerinde artış yaşanıyor. Bu yılbaşı diğerlerininden de kötü." dedi. Spamlar ABD'de geçtiğimiz yıl 17 milyar dolarlık iş kaybına neden oldu. Küresel çapta spamların maliyetinin 50 milyar dolar olduğunu tahmin ediliyor.

İstenmeyen e-postalar, internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesaji alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesine deniyor. Spamlar çoğunlukla ticari reklam niteliğinde olup, bu reklamlar sıklıkla güvenilmeyen ürünlerin, çabuk zengin olma kampanyalarının, yarı yasal servislerin duyurulması amacına yönelik. Spam gönderici açısından çok küçük bir harcama ile gerçekleştirilebilirken mali yük büyük ölçüde mesajin alıcıları veya taşıyıcı, servis sağlayıcı kurumlar tarafından karşılanmak zorunda kalınıyor.

Uzmanlar, insanların yılbaşılarında internet üzerinden alışveriş yaptığı için spamların bu dönemde arttığına dikkat çekti. Mesaj Suistimali İle Mücadele Çalışma Grubu Başkanı Jerry Upton, "Yılbaşı artan spamlarla insanları birşeylere almaya zorluyorlar ya da kimlik bilgilerini alıyorlar. İnsanlar çok yoğun. İstenmeyen e-posta gönderenlerde bundan yararlanmaya çalışıyor." dedi.

Spam gönderen kişiler yeni yollar bulması ile spamlar sayısında büyük artış yaşandı. Postini'nin araştırmasına göre Eylül-Kasım ayları arasında gönderilen e-postaların yüzde 93'nün spam olduğu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber