'Yüzyıllar boyunca anlatılacak bir destan'

15 Temmuz Derneği üyelerinden Hasan Kaçan "FETÖ'nün darbe saldırısına 'dur' diyen kahraman milletimizi unutturmamak için bu derneği kurduk" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yüzyıllar boyunca anlatılacak bir destan'

15 Temmuz darbe girişimini ve bu girişi engelleyen demokrasi kahramanlarını unutturmamak için 15 Temmuz Derneği kuruldu. Derneğin başkanlığını Abdurrahman Tarık Şebik, başkan yardımcılığını Zeynep Bayramoğlu üstlendi. Üyeler arasında şehit İlhan Varank'ın kardeşi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, şehit Erol Olçok'un kardeşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un amcası Cevat Olçok ve karikatürist-oyuncu Hasan Kaçan bulunuyor. SABAH'a konuşan Hasan Kaçan, derneği ve kuruluş amacını şöyle anlattı: "Kahraman milletimiz canını hiçe sayarak tek vücut oldu. İstikbal ve istiklaline sahip çıktı. 15 Temmuz'da bu asil ve kahraman millet bir destan yazdı. Küresel güçlerin maşası FETÖ'nün asker kılıklı darbe saldırısına göğsünü siper ederek 'dur' dedi. Yüzyıllar boyu anlatılacak bu büyük istiklal destanını yazarken yüzlerce şehit verdik. Binlerce gazimiz var. İşte 15 Temmuz Derneği, bu müthiş kahramanlığı unutturmamak, milli birlik ve beraberlik şuurunu gelecek nesillere aktarmak için kuruldu. En önemlisi şehit yakınlarına ve gazilerimize hızla ulaşmak, onların sorunlarını çözmek, yapılacak yardımları gene hızla koordine etmek çok önemli. 15 Temmuz Derneği burada devreye girecek."

?'BU RUHUN DEVAMETMESİNİ İSTİYORUZ'

Tarık Şebik:

Şehitlerimizin muazzez hatıralarını yaşatmak ve ailelerini adeta bir aile gibi benimseyip fertlerine hamilik yapmak, gazilerimizle tam ve sürekli bir dayanışma içerisinde olarak ortaya çıkan milli birlik ve beraberlik ruhunu sürekli diri tutmak için bu derneği kurduk.

Zeynep Bayramoğlu:

Bu ruhun devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımız aziz şehitlerimizin isimlerini ezbere bilsin, gazilerimizin kardeşi olsun istiyoruz. Projelerle 15 Temmuz ruhunu yaşamak öncelikli hedefimiz. Biz şehit ailelerinin bir ferdi olmak istiyoruz.

Cevat Olçok:

Dernek, şehitlerin ve kahramanların aziz hatıralarını yaşatacak ve bu milli destanı bundan sonraki nesillere aktaracak. Önemli hizmetler yapacak. 15 Temmuz gecesi dirilen milli birlik ve beraberlik ruhunun zedelenmemesi ve sürekli diri tutulması için bundan sonra yapılacak çok şey var. Hem gelecek nesillere bu ruhu aktarmak hem de uluslararası platformda bu hain darbeyi anlatmak için der neğin yapacakları önemli.

H. SALİH ZENGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber