Uzlaşma kültürü özenle korunacak

Ak Parti'nin 15. kuruluş yıldönümünü için dün Ak Parti Genel Merkezi önünde tören düzenlendi. 15 Temmuz şehitleri nedeniyle görkemli bir kutlama yapılmazken törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, özetle şunları söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzlaşma kültürü özenle korunacak

YENİ BİR SAYFA:

14 Ağustos'ta yeni bir siyasi sayfa açıldı.

Erdoğan Ak Parti kurulduğu gün, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. 15 Temmuz'da hain darbe girişiminin püskürtülmesi ile hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak. FETÖ darbecilerine millet ile diz çöktürmenin onuruyla huzurunuzdayız. Milletimizin desteği ve duası ile istikbal ve istiklal mücadelesi verdik. Milletin başını asla öne eğmedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket ettik. 15 Temmuz, Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır, ikinci

kurtuluş zaferidir. Yenikapı ile taçlanan bu milli birliği dikkatle özenle koruyacağız.

MUSTAFA KEMAL'İN YOLUNDA: Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı asla engelleyemeyecekler.

VATAN SÖZ KONUSU İSE: FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terör Türkiye gündeminden çıkarılacak. Çetelerden temizlenmiş bağımsız yargı, iyi işleyen adalet olmazsa olmazımızdır. Daha gelişmiş demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüş sürecek toplumsal mutabakat ve uzlaşma kültürü özenle koruyacağız. Vatan söz konusu ise farklılıkları bir kenara bırakacağız.

'Aklını emanet ederse...'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törende bir konuşma yaparak şunları kaydetti: "Maalesef 4 hafta önce hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan bu hareketin darbe girişimiyle uyandık. Çok şükür ki başarılamadı. Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup olsun, siyasi bir yapı olsun herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur."

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da

"FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler. Ak Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biz biriz. Hiçbir nifak bu büyük ailenin içine giremeyecek" dedi.

Kıvanç El / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber