Bakan Akdağ: Müfettişlere telkinde bulunmam söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

" Akdağ, A.F.G. adındaki kişinin testis ultrasonu çekilmediği için mağdur edildiği iddiaları üzerine görevlendirdiği müfettiş tarafından soruşturmanın devam ettiğini belirterek, ''Bu soruşturma veya herhangi bir soruşturmayla ilgili olarak gerek müfettişlere gerekse diğer görevlilere etki veya telkinde bulunmam söz konusu olmamıştır'' dedi.

Akdağ, bir gazetede, ''Peruklu Yüzleşme'' başlıklı haberde, ''Fatura raporu yazan doktora'' alt başlığıyla belirtilen, ''Olayı rapor eden doktor Celal Tütüncü'nün Bakan talimatıyla açığa alındığı'' iddiası üzerine bir açıklama yaptı.

''Haberin gerçek dışı olduğunu'' ifade eden Akdağ, soruşturmanın konuyla ilgili olarak görevlendirdiği müfettiş tarafından devam ettiğini belirtti. Akdağ, şunları kaydetti: ''Bakanlığım süresince bu soruşturma veya herhangi bir soruşturma ile ilgili olarak gerek müfettişlere, gerekse diğer görevlilere soruşturma sırasında veya sonrasında etki veya telkinde bulunmam söz konusu olmamıştır. Sağlık Bakanlığı müfettişleri objektif bir şekilde soruşturmalarını tamamladıktan sonra karar tarafımdan muameleye konulmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber