'Tespit edildikçe memuriyetten uzaklaştırılacaklar'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "(2010 KPSS'ye ilişkin) Bu adam mutlaka soru çalmıştır vehmiyle hareket edilmeyecek. Somut bilgilerle verilerle nereden, ne şekilde sınava girmişler, hazırlanmışlar bütün bunlar ortaya konulacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2016 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tespit edildikçe memuriyetten uzaklaştırılacaklar'

Kurtulmuş, 24 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Memuriyete 2010 KPSS ile girenlerden kimlerin memuriyetten çıkartılacağının tespit edilip edilmediğine ilişkin soruya Kurtulmuş, "Bir kısmı tespit edildi, bir kısmı da tespit edilecek. Belli yerlerden gelmişler. Bakıyorsunuz hepsi aynı puanı almışlar. Birisi 73, 75, 68 alırken öteki 98, 99 hatta 100 almış. Bütün bunların nereden kaynaklandığını, bunlara muhtemelen verildiği yerler araştırılıyor, görülüyor." yanıtını verdi.

Bu konuya ilişkin tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Kurtulmuş, "'Bu adam mutlaka soru çalmıştır' vehmiyle hareket edilmeyecek. Somut bilgilerle verilerle nereden, ne şekilde sınava girmişler, hazırlanmışlar bütün bunlar ortaya konulacak. Çok hassas bir konu, kimseye haksızlık yapmayacaksınız. Kimsenin de hakkını yedirmeyeceksiniz. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla tespit edildikçe bunlar memuriyetten uzaklaştırılacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber