Sosyal Güvenlik'te son söz Erdoğan'ın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başmüzakereci Ali Babacan, Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nın bir süre ertelenmesinin muhtemel olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili öğleden sonra bir açıklama yapacağını açıkladı.

Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Hazine'deki makamında yaklaşık yarım saat görüştü.

Babacan, görüşmeden sonra gazetecilerin soruları üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nın bazı maddelerini iptal ettiğini hatırlattı.

Bakan Babacan, bu iptalle beraber farklı bir döneme girildiğini, 1 Ocak 2007'den itibaren yasanın tümüyle uygulanmasının zor göründüğünü vurguladı.

Babacan ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın öğleden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nın bazı maddelerini 'iptal' etmesinin ardından, Çalışma Bakanlığı'ndaki 'teknik' hazırlık tamamlandı.

Bakanlıktaki çalışmanın tamamlanmasının ardından, Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nın, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı beklenmeden bir yıl ertelenmesine karar verildi.

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, 'erteleme' kararını 25 Aralık pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu'ndan önce açıklaması bekleniyor.

Buna göre, yasanın 'yürürlük' tarihi değiştirilecek ve 1 Ocak 2008 olacak. İşveren, işçi ve memurlar da, ertelemenin 'şart' olduğu yönünde görüş belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber