Dekanı evlilik vaadiyle dolandıran kadın sır

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da internette chat yaparken tanıştığı o tarihte Kayseri Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olan 50 yaşındaki Prof. Dr. Erdoğan Berçin'i, evlilik vaadiyle kandırıp 135 bin YTL'sini dolandırdığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 35 yaşındaki Zühre Özdemirci'nin yargılanmasına devam edildi. Gıyabi tutuklama kararıyla aranan Özdemirci'nin ifadesi alınamadığı için duruşma ertelendi.

Eşinden 13 yıl önce boşanan Prof. Dr. Erdoğan Berçin'in, internette chat yaparken tanıştığı, manken Yüksel Ak'ın fotoğrafını kendisiymiş gibi sunan Zühre Özdemirci'ye aşık oldu.

Prof. Dr. Berçin, aralarındaki yakınlaşmayı ilerlettiği Özdemirci'ye bir süre sonra evlenme teklifi yaptı. Sevdiği kadının teklifini hemen kabul etmesi üzerine düğün hazırlıklarına başlayan Prof. Dr. Berçin, sanal aşkına davetiye ve gelinlik örnekleri bile gönderdi.

Prof. Dr. Berçin, hasta olduğunu söyleyerek yardım isteyen Zühre Özdemirci'ye tedavisi için 135 bin YTL yolladı. Dah sonra Özdemirci'nin çelişkili konuşmalarından şüphelenen Prof. Dr. Berçin, geçen temmuz ayında küçük bir araştırma sonucu dolandırıldığını farkedip Bursa'ya gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın basında yer alması üzerine Prof. Dr. Berçin, dekanlık görevinden istifa etti.

Suç duyurusu üzerine yakalanarak gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Zühre Özdemirci hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?dolandırıcılık' suçundan dava açıldı.

İlk iki duruşmaya katılmadığı için ifadesi alınamayan ve bu yüzden hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Özdemirci üçüncü duruşmaya da gelmedi. Prof. Dr. Berçin'in avukatının hazır bulunduğu duruşma, Zühre Özdemirci'nin ifadesinin alınamaması nedeniyle ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber