Sakarya'da dernek yöneticisi 7 kişi tutuklandı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şube Başkanı Borinli'nin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sakarya'da dernek yöneticisi 7 kişi tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şube Başkanı Nevzat Borinli'nin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şubesi'nin 13 yöneticisinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarılan dernek başkanı Borinli ve dernek yöneticileri Vasib B, Tuncay K, Salih A, Osman V, Musa A, ve Aydın A. tutuklandı, İsmail A, Şenol G, Ahmet G, Erol Ç, Mustafa A. ve Hayrettin S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şubesi'nin yöneticilerine yönelik 10 Ağustos'ta yapılan operasyonda 13 yönetici gözaltına alınmış, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bazı belge ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Derneğin Sakarya'daki binası ve arazisinin de darbe girişiminden 4 ay önce 5 milyon liraya satıldığı, gelirinin ise FETÖ'ye aktarıldığı tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber