Hakim ve savcı adayı sınavı Anayasa Mahkemesi'nde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun, Adalet Bakanlığına hakim ve savcı adaylığı sınavı yapma yetkisi veren yasa hükmünün iptali istemini esastan görüşecek.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Adalet Bakanlığının 100 idari, 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına yönelik ilanları ile konuya ilişkin yönetmeliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.

Danıştay 12. Dairesi, Adalet Bakanlığının, 9 Ağustos 2006 tarihli 100 idari yargı hakim ve savcı adayı alımı ile 15 Ağustos 2006 tarihli 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına ilişkin ilanları ile ''Adli ve İdari Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliği''nin tamamının yürütmesini durdurmuştu.

Davalı, Adalet Bakanlığı, dairenin kararına itiraz ederek, yürütmesinin durdurulmasını istemiş, Kurul, söz konusu yasa hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuş, Adalet Bakanlığının 100 idari, 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına yönelik ilanları ile sınav ve mülakata ilişkin yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı Anayasa Mahkemesi karar verene kadar 5 ay süreyle reddetmişti.

Anayasa Mahkemesi, bugünkü gündem toplantısında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun başvurusu ile ilgili ilk incelemesini tamamlayarak davayı esastan görüşmeye karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber