Milli Eğitim Müdürü: Hapishaneler doluyorsa bunun müsebbibi biziz

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kastamonu'da yeni rehberlik programının tanıtım seminerinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, "Hapishaneler doluyorsa bunun müsebbibi biziz" dedi

İl merkezine bağlı köy ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler, yeni rehberlik programının tanıtımı için iki günlük seminere alındı. Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, rehberlik seminerinin bakanlığın talimatının yerine getirilmesi için değil, maksadın yakalanması için yapıldığını söyledi. Öğretmen mesleğinin son derece kutsal bir meslek dalı olduğunu, veli ve öğrencinin öğretmeni hata yapmayan bir kişi olarak gördüğünü hatırlatan Sezer, "Milli ve manevi değerlere sahip bir toplum yetiştirmek bizlerin elinde. Hapishaneler doluyorsa bunun müsebbibi biziz. Hapishaneler boşalıyorsa o zaman işimizi iyi yapmış oluruz. Öğrencilerinize öncelikle dürüst olmayı aşılayın" dedi.

Öğrenciler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini, her öğrencinin öğretmeni örnek alacağını, bu nedenle de öğretmenin her şeyiyle örnek bir kişiliğe sahip olmasının altını çizen Yusuf Sezer, geçmişteki `muallim bey' saygınlığının her zaman korunmasını istedi. Yeni eğitim sisteminin öğrenci merkezli olduğunu, bu nedenle de öğretmene çok daha büyük işler düştüğünü hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Sezer, "Atatürk, gelecek nesillerin yetiştirilmesini bizlere emanet etti. Üzerimizde bunun sorumluğu var. Öğretmenlik, tarih boyunca saygın bir meslek olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bir çok değerler kaybolabilir belki, ama kaybolmayacak tek bir değer varsa, o da öğretmendir. Seminerde alacağınız eğitimi öğrenciler üzerinde uygulayın. Onlarla sevgi bağı kurun ve her biriyle yakından ilgilenin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber