Belediye Başkanı 'akşamcı' avında

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, alkollü sürücü yüzünden trafik kazası yapınca, bir süre önce turistik ilçede umuma açık yerlerde içki içilmesini yasakladı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, geçen 27 Kasım'da Muğla'nın Ortaca İlçesi yakınlarında alkollü bir sürücünün makam otomobiline çarpması sonucu hafif şekilde yaralanmıştı. Başkan Saatcı kazayı hava yastığı sayesinde küçük sıyrıklarla atlatırken, çarpan aracın sürücüsü Saci Koçak'ın 95 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazanın ardından, "İnsan hayatı bu kadar da ucuz olmamalı. Birayı iç, alkolü al, nerede içersen iç ama direksiyon başına geçme. Bu zıkkımı içenler hiç olmazsa direksiyon başına geçmemeye dikkat etsin" diyen Behçet Saatcı, Fethiye'de de umuma açık park, bahçe ve seyir terası gibi yerlerde alkol tüketiminin önleneceğini söylemişti.

Başkan Saatcı, dün akşam saat 20.00 sıralarında Zabıta Amiri Halime Ok ve memurlarla bir toplantı yapıp harekete geçti. Çatalarık ve Karagözler mahallelerinden başlatılan alkol denetimlerine, Saatcı ve Amir Ok'un yanı sıra 22 zabıta görevlisi katıldı. İlçede halka açık yerlerde yapılan kontroller, yaklaşık 2 saat sürdü. Alkol alan vatandaşlar, karşılarında belediye başkanı ve zabıta görevlilerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Özellikle Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Şehit Fethi Bey parkları ile anfitiyatro çevresi didik didik edildi. Zabıtalar, alkol aldığını, çevreyi kirlettiğini ve halkı rahatsız ettiğini tespit ettikleri vatandaşlar hakkında tutanak tutup, ceza kesti. Belediye kameraları da kontrolü kaydetti.

KASABANIN ŞERİFİ DEĞİLİM

Gece baskınının ardından Başkanı Saatcı, "Ne ben kasabanın şerifiyim, ne de arkadaşlarım kasabanın sorumluları. Fethiye Belediyesi olarak daha önce halka duyurduğumuz umuma açık yerlerde içki tüketimi ve yerlerin kirletilmesiyle ilgili bu akşam bir genel denetim yaptık. Denetimin sebebi; sadece umuma açık yerlerde içki denetiminin dışında, sorumluluk alanı olan yerlerde yasanın verdiği yetkinin kullanılması. Bu tip denetimler bundan sonra devam edecek" dedi.

MÜBAREK CUMA GÜNÜ İÇİYORLAR

Özellikle asker uğurlamaları sırasında yaşanan sıkıntılardan bahseden Saatcı şöyle devam etti:

"Daha önce içki denetimi ile ilgili yaptığımız açıklamalardan dolayı halkımızdan büyük teveccüh geldi. Duyuruları yaptıktan sonra denetimlerin ilkini gerçekleştirdik. Kısa aralıklarla bu kontroller Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak devam edecek. Sorumluluk alanımız içinde bizi ilgilendiren konularda belediye olarak yaptırım uygulamaya, yetkimizi kullanmaya devam edeceğiz. Gönül arzu eder ki hiç kimseye ceza kesmeyelim, herhangi uygulama yapmayalım. Gördüğümüz kişilere `iyi akşamlar' deyip geçelim. Ama üniformalarını üzerinden çıkarmamış bazı ortaokul çocukları, oğlanların kucağında. İçki içilmemesi gereken yerlerde, mübarek cuma akşamı herkes elinde birasıyla oturuyor. Şov peşinde değiliz. Ama sorumluluğumuzu da sonuna kadar kullanacağız."

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ

Fethiye'nin tüm mahallelerini dolaştıklarını anlatan Başkan Saatcı, "Tuttuğumuz tutanaklar var. Yasanın verdiği yetkiye göre cezalar kesildi. Yüksek sesle yayın yapan, bu şekilde araçla dolaşan, umuma açık yerlerde alkol tüketimi yapan, kabuklu yiyecek yiyen ve çöpleri parklara atanları tespit ettiğimiz an kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

2 saat süren uygulamada 15 mahalle denetimden geçirildi. Kaç kişiye ne kadar ceza kesildiği ise açıklanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber