B. Yıldırım: Çocuk istismarında düğmeye bastık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım internetin önemini anlatarak, internette çocuk istismarı konusunda gerekli önlemlerin alınması için düğmeye bastıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ümraniye Belediyesi'nin Nikah Sarayı ve Sosyal Tesis Projesi'nin temel atma törenine katıldı. İnkilap Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma töreninde Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür eden Yıldırım, 9 bin 746 metrekare kapalı alana sahip olan nikah salonunun temelini kendi elleriyle attı. Çalışmaları nedeniyle Başkan Can'a teşekkür eden Yıldırım, "Ümraniye'nin yıllardır hasret olduğu bu güzel eser biran önce bütün Ümraniyelilerin hizmetine girecektir" dedi.

Törenin ardından internette çocuk istismarı konularını değerlendiren Yıldırım, "Bilgisayar çok önemli bir şey, öğrencilerimiz bir tıkla birçok bilgiye ulaşabiliyor. Ama iyi bir ilacın yan etkileri olduğu gibi bununda yan tesirleri, olumsuzlukları da var. İşte bunu da gidermek için düğmeye bastık. Bilgisayarı eğitim amacı dışında kötü amaçlı olarak, toplumumuzu dejenere edecek, yavrularımızın sağlıklı gelişimini engelleyecek olan zararlı yönlerini de engellemek boynumuzun borcu. Bu topluma karşı görevimiz. Onun için şimdi bilgisayar ortamından ve internet kafelerden bilgiye erişimde gerek çocuklarımızın istismarına gerek ülkemizin güvenliğine gerekse toplumsal yaşamımıza etki yapacak bütün zararlı neşriyatı kontrol edeceğiz ve bunun için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

Artık toplumların bilgisayar okur yazarlığı oranında gelişmiş ve veya gelişmemiş diye sınıflara ayrıldığını söyleyen Yıldırım, "İnternete erişimi yaygınlaştırmak zorundayız. Biz göreve geldiğimizde sabit telefon vardı. İnternet ve cep telefonu sayısı aynı olup, ikisinin de 21 milyon abonesi vardı. Şimdi geçen 4 yıl içerisinde sabit telefon sayısı aynı 21 milyon ama cep telefonu sayısı 52 milyona çıkmış. İki yıla kalmaz cep telefonu sayısı 70 milyona çıkar. Adeta bizim 24 saat arkadaşımız gibi bilgisayarda bu hale gelecek. Artık devletle olan işlerimizi, çarşı pazarla olan işlerimizi seyahat etmek için bile bilgisayarı kullanmaya başlayacağız. Ama bu arada bir şeye dikkat edeceğiz. Çünkü bu süreç öyle gelişiyor. Bizim neslimiz bu işin biraz dışında kaldı. Bunun için okullara bilgisayar bağlantısı yaptık. Orada çocuklar donanımlı bir şekilde eğitimlerini tamamlayacaklar ve bizde böylece bilgi toplumu sürecini başarıyla tamamlamış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber