YÖK, 'rektörünü küçük düşüren' Prof.Dr. İzgi Günal'ı görevine iade etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. İzge Günal hakkında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından verilen ''öğretim üyeliği görevinden alınma'' kararı, YÖK tarafından reddedildi.

Üniversite Konseyleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. İzge Günal'ın, DEÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndaki öğretim üyeliği görevinine son verilmesi kararının YÖK tarafından iptal edildiği bildirildi. YÖK'ün kararının, Prof. Dr. Günal'a 20 Aralık'ta yazılı olarak tebliğ edildiği belirtilen açıklamada, Günal'ın 25 Aralık'ta görevine geri döneceği kaydedildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

DEÜ'de taşeron şirkete bağlı çalışan 213 işçinin, geçen yıl ağustos ayında işten çıkarılmasının ardından Prof. Dr. Günal, işçilerin geri alınması amacıyla topladığı 4 bine yakın imzayı rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'ya ulaştırmak istemiş, uzun süre randevu alamadığını savunan Günal, imzaları vermek için Alıcı'dan ücretli ''hasta randevusu'' aldığını ve imzaları bu biçimde ulaştırdığını ileri sürmüştü.

Basına da yansıyan bu görüşme biçimi, üniversite yönetim kurulu tarafından konu ''amirini küçük düşürdü'' biçiminde değerlendirilmiş ve Günal'a ''görevden el çektirme'' cezası vermişti. Günal, YÖK ve İzmir İdare Mahkemesi'ne ''yürütmeyi durdurma'' istemiyle başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber