24/12/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı, başkent Aşkabat'ta törenle toprağa verilecek.

- Törene, Türkiye'yi temsilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe katılıyor.

2- "Türkiye Şehitlerine Yürüyor"...

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" Sarıkamış Şehitleri'ni anma törenleri sürüyor.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katıldığı törenlerde, Sarıkamış Kızılçubuk köyünde yürüyüş yapılacak, kardan şehit heykelleri açılacak.

- Yukarı Sarıkamış köyünde sürecek törenlerde daha sonra bando ve mehter takımı gösterileri yapılarak 'Sarıkamış Belgeseli' sunulacak.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep'te, bir mağazanın açılış törenine katılacak.

4- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nin yanında bulunan arsanın Trabzon Adalet Sarayı olarak değerlendirilmesiyle ilgili olarak incelemelerde bulunacak.

5- TBMM çalışmaları...

- Genel kurulda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu ve Gelir Bütçesi görüşülecek, tasarının maddeleri oylanacak.

- Sanayi Komisyonunda, tüketicinin korunmasına ilişkin yasa teklifi ele alınacak.

6- Siyasal partilerden...

- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu, Giresun Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenecek "Cumhuriyet, Demokrasi ve Kadın" konulu konferansta konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Ankara ilçe başkanları toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

- Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu da İzmir'de yapılacak toplantıda, son ekonomik ve siyasal gelişmeleri değerlendirecek.

7- Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, yıl boyunca yapılan etkinlik ve çalışmalarını basın toplantısıyla açıklayacak.

8- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'nın Orhanlı beldesine içme suyu verilmesi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

9- Nüfus sayımında en hızlı il Nevşehir oldu.

- TÜİK Başkanı Ömer Demir: "Nevşehir'de nüfus sayımı işlemleri tamamlanırken, Sinop, Karabük, Niğde, Çankırı,Kırşehir ve Aksaray'da da sayımın ay sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor."

- "Son günlerde bazı illerden şikayet telefonları alıyoruz. Vatandaşın yalan beyanda bulunduğunun tespiti halinde ağır cezalar öngörülüyor,"

- "Vatandaşlar beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalmamak için kendi oturduğu yerde sayılmalı."

10- Dış ticaret pay artışında Türkiye 4'üncü sırada...

- 1990 yılında dünya ticaretinden 0,51 pay alan Türkiye, 15 yılda bunu yüzde 78,4 artırdı ve 2005'te yüzde 0,91'lik paya ulaştı.

- Söz konusu artış OECD ülkeleri içinde 1990 yılında 29. sırada bulunan Türkiye'yi 5 basamak yukarı taşıyarak 24'üncülüğe getirdi.

- Bu dönemde en yüksek pay artışı Çin'de görülürken, Tayland ve Polonya da bu ülkeyi izlediler.

11- Özel kömür ocakları umut veriyor.

- Zonguldak havzasında, 1989'da kiralanmaya başlanan sahalardaki ocaklarda bu yıl 800 bin tonun üzerinde üretim planlanıyor.

- TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen: "Kurumun atıl sahaları kiralanarak, istihdamın yanı sıra ülke ekonomisine katkı sağlanıyor."

12- Beko Basketbol Ligi'ne 4, Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ne 2 ve Bayanlar Hentbol Süper Ligi'ne de çeşitli kentlerdeki 4 maçla devam ediliyor.

13- Grekoromen Güreş Birinci Ligi'nin 2. hafta müsabakaları Bursa ve Konya, Serbest Güreş Birinci Ligi'nin 2. hafta mücadeleleri ise İzmir, Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

14- Türkiye Bireysel Yüzme Birinciliği ön eleme müsabakaları, Ankara, İstanbul ve Marmaris'teki yarışlarla sona eriyor.

15- Masa Tenisi Süper Ligi'nde ilk devrenin son kademe müsabakaları, Adana'da tamamlanıyor.

16- Buz Pateni Türkiye Teşvik Şampiyonası, Ankara Buz Sarayı'nda bitiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber