Süper Kurul'da geri sayım

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finans sektörünün dört büyük kuruluşu BDDK, TMSF, SPK ve Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nün, süper yetkilerle donatılmış bir başkana bağlanarak tek çatı altında toplanmasını öngören projenin ilk aşaması tamamlandı. Hazine Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde ağustos ayında oluşturulan komisyon, Süper Üst Kurul'un iskeletini oluşturacak çalışmasını bitirdi. Başkanlığını Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan'ın yaptığı komisyon, hazırladığı raporu bu hafta Hazine'ye sunacak.

IMF TALEP ETTİ

IMF'nin talebi doğrultusunda projelendirilen Süper Üst Kurul'a ilişkin raporda, yeni oluşumun hukuki ve teknik alt yapısının ayrıntıları yer alıyor. BDDK, SPK, TMSF ve Sigortacılık Genel Müdürlüğü temsilcilerinin de görev aldığı komisyonun 5 aylık çalışma neticesinde hazırladığı rapor, Hazine Müsteşarlığı'nın ön incelemesinden sonra IMF tarafından değerlendirilecek. Hazine ve IMF'nin incelemesi 2007'nin ilk çeyreğinde tamamlanacak ve rapor daha sonra hükümete gönderilecek. Ekonominin en önemli dört kuruluşunun tek çatı altında toplanmasını hedefleyen proje, bu yıl içinde TBMM'ye sunulacak.

BAŞKAN KİM OLACAK?

Ağustos ayında AKŞAM'ın duyurduğu proje, dört kurumun birleştirilmesiyle oluşturulacak olan üst kurulun süper yetkilerle donatılmış bir başkana bağlı olmasını öngörüyor. BDDK, TMSF, SPK ve Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nü yönetecek süper başkanlık için TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uludağ ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın isimleri geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber