Valinin tazminat kararı Yargıtay'dan döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya Valisi Nuri Okutan hakkında, İl Halk Kütüphanesi müdürünü rencide ettiği ve kovduğu gerekçesiyle yerel mahkemece verilen 5 bin YTL'lik tazminat cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin, aleyhinde verdiği 5 bin YTL tazminat kararını temyiz eden Vali Okutan'ın itirazı, Yargıtay'da incelendi. 4. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu.

Geçen yıl Vali Okutan, İl Halk Kütüphanesinde denetim yaparken dağınıklığa kızarak Kütüphane Müdürü Reşat Özçayır'ı azarlayıp kütüphaneden kovmuştu. Olayın ardından Kütüphane Müdürü Reşat Özçayır, Vali Okutan'ın kendisini toplum önünde rencide ettiği gerekçesiyle Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesine tazminat davası açmış, mahkeme, Okutan'ın 5 bin YTL tazminat ödemesi yönünde karar vermişti.

VALİ OKUTAN: ?OLAYA MAGAZİNSEL YAKLAŞILDI?

Yargıtay'ın verdiği bozma kararını, ?Hukuk hepimizin sığınacağı alan? diyerek değerlendiren Vali Okutan, davaya konu olan kovma olayının yaşanmadığını ve yanlış anlaşıldığını ifade etti. Hukukun verdiği karara herkesin saygı duyması gerektiğini bildiren Okutan, şunları söyledi:

?Ben kitaba inanan bir idareci olarak, kitabı toplumun önüne, insanların önüne öğrencilerin önüne koymamız gerektiğini düşünen bir idareci olarak, o günkü gördüğüm manzaradan çok üzüntü duydum. O yani bir kovma filan hiç olmadı. Ama magazin olarak yaklaşıldı ve (kovuldu) filan denince herkes de kovdu zannetti. Öyle bir şey yok. Esas basına bu haliyle yansımasından, hem ben üzüldüm hem personelim üzüldü. Ve onun ben bir dava konusu yapmasından hiç üzülmedim. Bunu sizlerle de paylaştım. Nefsi bir hareket hiç olmadı. Hukuka sığınacağız hepimiz ve bunun daha fazla magazin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, sonuç böyle alındıysa hukuken içimizde kalmalı diye düşünüyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber