Tatvan'da doktorlar muayenehaneleri kapattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçe Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Acar, hastanede görev yapan uzmanların tümünün muayenehanelerini kapattıklarını söyledi.

Acar, yaptığı açıklamada, hekimlerin muayenehane kapatmasının, hastanede verilen hizmet kalitesi artırdığını söyledi.

Uzman doktorların sürekli hastanede hizmet vermesinin vatandaşı da memnun ettiğini dile getiren Acar, şunları ifade etti:

?Hastanemizde görev yapan bütün hekimler, muayenehanelerini kapattı. Ayrıca hekimler dışarıdaki tıp merkezleri ve özel polikliniklerle de olan bağlantılarını kopardı. Bu durum hastanemizdeki kaliteyi daha da artırdı. Hasta hekim ilişkisi eskiye oranla çok daha iyi. Önemli olan diğer bir hususta vatandaşların hekim yokluğu yönündeki şikayetinin bitecek noktaya gelmesi.?

Hekimlerin zamanında ek ödemelerini almasının bu gelişmede etkili olduğunu kaydeden Acar, Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı ?performansa yönelik döner sermaye ek ödeme genelgesi?nin de uzman hekimi motive ettiğini bildirdi.

Kalitenin artmasıyla beraber, günlük hasta kapasitesinin üzerinde hastaya baktığını anımsatan Acar, fizik tedavi, cildiye ve ortopedi uzmanı dışında hekim sıkıntılarının kalmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber