9 kamu görevlisine yolsuzluktan gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da çeşitli kamu kuruluşlarına ihale şartnamesine aykırı, düşük ayarlı yakıt verilmesi olayıyla ilgili soruşturma kapsamında, kamu kuruluşlarında çalışan 9 kişi daha gözaltına alındı.

Yaklaşık 3 ay önce başlatılan soruşturmalar sonrasında 16 kişinin tutuklanmasının ardından, 9 kamu görevlisi daha gözaltına alındı. Bu kişilerin, 5 ayrı kamu kuruluşunda çalıştıkları öğrenildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, soruşturma kapsamında yeni gözaltıların da olabileceğini belirterek, ?Zanlıların, edimin ifasına fesat karıştırmak, devleti dolandırmak suçlarından sorgulamaları devam ediyor? dedi.

Ondokuzmayıs Üniversitesine bir şirket tarafından gönderilen fuel oilin 4 numara olması gerekirken daha düşük ayarlı olduğunun belirlenmesi üzerine, Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler İstanbul ve Samsun'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında yakalaşık 10 gün önce 21 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 16'sı tutuklanmıştı. Taşımada kullanılan 11 tankere de el konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber