Eğitim-Sen üyelerine hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 02:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Hatay semtindeki Necatibey İlköğretim Okulu Müdürü Şah İsmail Bozoğlu'na hakaret ettiği iddia edilen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 1 Nolu Şubesinin 7 yönetim kurulu üyesi, 1'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, okul müdürü Bozoğlu, Eğitim Sen 1 Nolu şube üyelerinin basın açıklamasında kendisine yönelik, hakaretlere ve gerçek dışı iddialara yer verdiğini savundu.

Basın açıklamasının kamera görüntülerini mahkemeye sunan Bozoğlu, ?36 yıllık meslek hayatım başarılarla ve başarı belgeleriyle doludur. Daha önce bir bayan öğretmeni taciz ettiğim, öğrencilere yönelik şiddet uyguladığım ve bu nedenlerle sürgün yediğim gibi iddialar gerçek dışıdır. Davacıyım? diye konuştu.

Sanıkların avukatı ise basın açıklamasının idarenin yaptığı işlere tepki olarak yapıldığını iddia etti. Mahkeme heyeti, basın yoluyla hakaret suçundan yargılanan sendika şube başkanı Mahir Ulus, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Altun, Müjdat Çalış, Aynur Akkan, Mahir Artıktay, Adnan Kesici ve Jale Gündüzkanat'ı 1'er yıl 2'şer ay hapis cezası ile cezalandırdı. Sanıkların yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın sanıklar üzerindeki olası etkisini dikkate alan mahkeme heyeti cezada 1/6 oranında indirime giderek sanıkların 11'er ay 20'şer gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.

OKUL MÜDÜRÜ: ?TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM?

Okul müdürü Bozoğlu, sanıkların ?okula izinsiz girmek suçundan? da İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına devam edildiğini kaydetti. Sanıklara ilişkin tazminat davası hazırlığında da olduğunu kaydeden Bozoğlu, ?Her sanık için 15 bin YTL'den, 105 bin YTL'lik tazminat davası da açacağım? dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hatay Semti'ndeki Necatibey İlköğretim Okulu girişinde toplanan Eğitim-Sen 1 Nolu Şube üyeleri, rahatsızlanarak doktora gitmek isteyen iş yeri temsilcisi öğretmen İsmail Okçu'ya sevk kağıdı vermediğini öne sürerek okul müdürü Bozoğlu'nun ?keyfi tutum? sergilediği yönünde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamanın ardından öğrencilerin gözü önünde, okul müdürü Bozoğlu ile okula girmek isteyen sendika yöneticileri arasında kavgaya varan tartışmalar yaşanmıştı. Olayın ardından hakkında idari soruşturma açılan öğretmen Okçu, tayin edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber