Vali: 'Şov' değil, kanun gereği

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Şafak operasyonunda iki kardeşi tutuklanan ve "şov yapıyorlar" diyen AKP'li Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na, "Şov değil, kanunun gereği yapılıyor. Her kurum belli olgunluk içinde, yasaların öngördüğü şekilde çalışıyor" yanıtını verdi.

Haklara saygı

Kars'ta başlatılan Şafak operasyonunda savcılık soruşturması sürerken Erden, ihaleye fesat karıştırma ve cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturma iddiasıyla tutuklanan zanlıların üzerinde üçü taşıma ruhsatlı dört tabanca ele geçirildiğini kaydetti. Erden, "Ele geçirilen silahlar prosedüre uygun. Uzun namlulu silah söz konusu değil" dedi.

Tutuksuz yargılanan 6 kamu görevlisi hakkında görevden el çektirme kararı bulunduğunu anımsatan Erden, "Mahkemede takipsizlik kararı verilirse, söz konusu kişileri görevlerine iade edeceğiz" diye konuştu. Operasyonda İsmail ve Yusuf adlı kardeşleri tutuklanan Naif Alibeyoğlu'na da yanıt veren Erden, şunları söyledi: "Yapılan operasyonlarda insan haklarına saygı esas alınmıştır. Gizlilik meselesinde yargının aldığı karar ve sürece müdahale edemeyiz. Soruşturmayı yürüten her kurum belli olgunluğa erişmiş, görevini ciddiyetle yürütmektedir. Şov değil, her kamu kurumu kanunun gereğini yapıyor. Bunun dışında bir şey söylemek şık olmaz."

Operasyonda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Turgay Kızılören, eski MHP Kars Milletvekili Arslan Aydar'ın kardeşi İl Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Yılmaz Aydar gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber