Ankara Tıp'ta atama depremi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK'ün, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan seçimde en yüksek oyu alan Prof. Tümer Çorapçıoğlu yerine, seçime bile katılmayan Prof. Erol Özdiler'i dekan olarak ataması kınandı

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde yapılan seçimde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun YÖK tarafından yeniden dekan olarak atanmamasına fakülteden tepki geldi. AÜ Rektörü Prof. Nusret Aras, "Çorapçıoğlu'nun atanmamasının YÖK ile arasındaki olumsuz ilişkilerden kaynaklandığı" iddiasına "İlişkide kopukluk varsa benimle YÖK'ün arasındaydı. Çorapçıoğlu'nun ne ilgisi olabilir?" yanıtını verdi. Tıp fakültesi öğretim üyeleri de ortak bir açıklamayla YÖK'ü kınadı.

Rektör'ün sözleri

YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç başkanlığında geçen hafta toplanan YÖK Genel Kurulu'nda, fakültesindeki seçimde en yüksek oyu alan Çorapçıoğlu yerine, seçime bile katılmayan dekan yardımcısı Prof. Dr. Erol Özdiler dekan olarak atandı.

Üçüncü kez dekanlığa hazırlanan Çorapçıoğlu'nun atanmaması, büyük şaşkınlık yaratırken, kararı değerlendiren Prof. Aras, 3 yıldır fakültelerdeki seçimlerde birinci olan adayları, adaylar dekansa yardımcılarının adlarını da altına yazıp YÖK'e sunduklarını söyledi.

Prof. Aras "Listede veteriner, diş hekimliği fakülteleri dekan adayları da vardı. Üçüncü kez dekan olacağı için Çorapçıoğlu'nun atanmadığı ifade ediliyor. Ama diğer dekanlar üçüncü kez atandı" diye konuştu.

Çorapçıoğlu'nun dekanlık görevini yerine getiren bir isim olduğunu vurgulayan Aras "Saygıdeğer YÖK üyelerine Çorapçıoğlu hakkında değişik bilgiler iletildi ki böyle oldu" dedi. Çorapçıoğlu ise karara karşı hukuki yollara "şimdilik" başvurmayı düşünmediğini söyledi.

Fakülteden açıklama

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri de gazetelere ilan olarak vermeyi düşündükleri ortak açıklamada YÖK'ü şu ifadelerle kınadı: "YÖK, diğer dekanları üçüncü kez atamakta sakınca görmemiş ve ikili standart uygulamıştır. Öğretim üyelerinin dekanı belirleme eğilimlerini göz ardı eden karar, üniversite gelenekleri ve demokrasi kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Kararını üzüntüyle karşılamakta ve kınamaktayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber